Laatste Nieuws

5th december 2018

13 december Klimaatcafé voedsel en klimaat

Onze keuzes in voeding en de manier waarop we het verbouwen en vervoeren zijn van grote invloed op ons klimaat. Mede door onze voeding bepalen we hoe zwaar we het milieu belasten en daarmee het klimaat beïnvloeden. Ook kunnen we ons voedsel inzetten om de stad aantrekkelijker en klimaatbestendiger te maken. Over deze schijnbaar onderbelichte, maar wel cruciale aspecten van voedsel gaan we het hebben tijdens het Klimaatcafé op donderdagavond 13 december.

 

Hoofdspreker van de avond is Noël van Dooren, lector Voedsellandschappen in Stedelijke Regio’s aan de Hogeschool Van Hall Larenstein. Zijn lectoraat richt zich op een duurzame stedelijke leef-, woon- en werkomgeving mede dankzij voedsellandschappen. Van Dooren zal tijdens het Klimaatcafé ingaan op de bodemaspecten van voedsellandschappen in de stedelijke omgeving, op de gevolgen van dieetkeuzes op onze landbouw en op een meer regionale voedselketen. Vervolgens gaan we met enkele co-referenten en de zaal in gesprek over de Arnhemse situatie.

 

Zoals gebruikelijk wordt afgesloten met inspirerende pitches en een gezellige eindejaarsborrel om met elkaar na te praten en te netwerken.

 

Dus kom op donderdagavond 13 december naar Showroom Arnhem en neem je collega’s, buren en vrienden mee. Dan gaan we samen Arnhem nog lekkerder, duurzamer en groener maken!

 

Datum: donderdag 13 december
Tijd: 20.00 uur, deuren open 19.30 uur
Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20
Entree gratis
https://www.arnhemklimaatbestendig.nl/

Reageren?