Laatste Nieuws

23rd maart 2017

Bomen voor het klimaat

Op 22 maart was het weer Nationale Boomfeestdag en werden in het hele land bomen geplant, ook het Binnenstadplein is weer een paar bomen rijker.

 

In Arnhem hebben alle raadsleden een boom aangeboden gekregen van wethouder Ine van Burgsteden om te doneren aan een initiatief in de stad. 18 raadsleden hebben een boom gedoneerd aan het Binnenstadplein, de eerste 6 bomen zijn op 22 maart de grond in gegaan.
Het Binnenstadplein ligt op een mooi plekje van Arnhem, maar ook op een plekje waar veel verkeer langskomt en dat betekent dat de fijnstof uitstoot hoog is. Bomen kunnen een groot deel van deze fijnstof uit de lucht zuiveren, belangrijk dus om de omgeving zo groen mogelijk te maken.

 

En een boomfeestdag is het geworden!
Niet alleen de bomen zijn geplant maar de kinderen hebben ook gastlessen gekregen over bomen, water en het klimaat van boswachter Jeroen Glissenaar, Leo de Groot van de Partij voor de Dieren, GroenArnhem, Arnhem Klimaatbestendig, Watermanagement gemeente Arnhem, het Waterschap, met Kop en Staart en Natuurcentrum Arnhem. Wat was dat leuk en leerzaam!

 

’s Middags was er van alles te doen op het schoolplein rond het klimaat, er is geknutseld, de nieuwe kabouters kregen een plekje in de tuin, er was soep en brood en de kinderen konden prachtig worden geschminkt. In de tuin  is compost geschept en er is een begin gemaakt met de verhoogde bedden in de moestuin. En het zonnetje scheen de hele dag!

 

Bron: Binnenstadplein blog (door Jenske de Waal)

Reageren?