Laatste Nieuws

26th juli 2018

Bouw je eigen ‘Tuin van de Toekomst’

Van zaterdag 7 juli tot en met zaterdag 2 september 2018 organiseert het Nederlands Watermuseum een zomeractiviteit in het teken van watervriendelijk tuinieren. Door zelf een minituin te maken kunnen kinderen inspiratie opdoen om in hun eigen woonomgeving  aanpassingen te doen. Deelname aan de activiteit is elk uur mogelijk vanaf 11.15 uur. Het kost €1,50 per kind (exclusief museumentree) en is geschikt voor families met kinderen vanaf  6 jaar.

 

Tuin van de Toekomst
Deze zomer kunnen kinderen in het Nederlands Watermuseum een watervriendelijk minituintje maken. Met verschillende natuurlijke materialen geven de kinderen hun eigen draai aan een ‘regenproof’ tuin. Dit is belangrijk, want door klimaatverandering  ontstaan steeds vaker hoosbuien en wateroverlast. Het museum wil met deze activiteit dan ook kinderen en hun ouders inspireren om hun eigen tuin groener en klimaatrobuuster te maken.

 

Nederlands Watermuseum
Het Nederlands Watermuseum is een uniek doe-museum over alle aspecten van zoet water in het dagelijkse leven. Elke schoolvakantie organiseert het museum een extra activiteit. Het  initiatief Tuin van de Toekomst is mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit het Europese Fonds voor de Regionale Ontwikkeling en wordt ondersteund door diverse partijen die samen werken aan een klimaatbestendiger Nederland.

Reageren?