Laatste Nieuws

14th maart 2019

Gezocht: wilgentenen voor groener schoolplein

Sinds augustus zit aan de Brugstraat een vrije school voor basisonderwijs, als dependance van de Parcivalschool in Arnhem-Zuid. Vanuit de vrije school pedagogiek komt ook het zorgen voor de natuur en het eerbiedig omgaan met je omgeving. Daarom is de school op 2 maart gestart met schooltuinen op het Coehoornpark.

 

 

Ze willen daar ook een mooie bloementuin maken ten behoeve van de bijen van Arnhem. Tevens is de wens insectenhotels te maken en zo ook op het schoolplein ruimte voor insecten te maken. Vrijdag 15 maart, tijdens NLDoet, wordt een start gemaakt met het vergroenen van het plein. Voor het hek worden nog wilgentenen gezocht om mee te vlechten. Zo willen ze het onvriendelijke metaal wegwerken. Ook is het de wens om een hut bouwen met de wilgentenen als speelplek voor de kinderen en wilgentenen te planten en vervlechten als afscheiding om het plein uitdagender te maken. Kun jij de kinderen van De Parcivalschool helpen aan wilgentenen? Stuur dan een mailtje naar Annemarie Smits.

 

 

20 en 23 maart zijn er informatieochtenden met rondleiding en demonstratielessen op de dependance van de Parcivalschool.

Reageren?