Laatste Nieuws

18th november 2019

Klimaatcafé college met Florian Boer

Donderdag 28 november organiseert Platform Arnhem Klimaatbestendig weer een Klimaatcafé, deze keer in de vorm van een college met Florian Boer van De Urbanisten.

 

De Urbanisten hebben zich sinds de oprichting in 2008 ontwikkeld tot specialisten op het gebied van klimaatadaptatie. Het bureau met architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten maakt watergerelateerde ontwerpen en strategieën. Daarmee willen De Urbanisten niet alleen werken aan een duurzame stad, maar ook bijdragen aan de kwaliteit van het stedelijk leven.

 

Florian Boer, oprichter van De Urbanisten, komt op 28 november tijdens het Klimaatcafé een college geven over stedelijke klimaatadaptatie. Hij zal ingaan op de systeemveranderingen die nodig zijn om de stad toekomstbestendig te maken. Klimaatadaptatie vraagt volgens Florian om nieuwe vormen van proces en financiering. Hij zal zijn verhaal onderbouwen met eigen projecten die zijn uitgevoerd in onder meer Rotterdam, Delft, Tiel, Gent en binnenkort Nijmegen. Ook het onlangs opgeleverde Waterplan voor Antwerpen zal hierbij worden betrokken.

 

Na het college zal moderator Edwin Verdurmen met Florian Boer en de zaal het gesprek aangaan. Welke best cases zijn geschikt voor Arnhem en wat kunnen we leren van de strategieën van De Urbanisten?

 

Het Klimaatcafé wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel. De entree is gratis, aanmelden is niet nodig.

 

Datum: donderdag 28 november 2019
Tijd: 20.00 – 21.30 uur, deuren open 19.30 uur
Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20

Reageren?