Laatste Nieuws

13th maart 2017

Nieuwe stadsboeren

Arnhem heeft er 18 stadsboeren bij! Op zaterdag 18 maart kregen achttien cursisten het stadsboer certificaat van de cursus “Biologisch Tuinieren in de Stad” op Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem.

 

Voor het vierde seizoen is Hoeve Klein Mariëndaal de locatie voor de stadsboeren opleiding “Biologisch Tuinieren in Stad”. In vier blokken krijgen de nieuwe stadsboeren les in zaaien, verzorgen, oogsten en praktijk. De docenten van deze stadslandbouw cursus zijn Willem Overes, Henk Boesveld en Zéger Nieuweboer. De docenten hebben een groene opleiding en kunnen ervaringen delen vanuit de praktijk met hun  eigen stadstuin.

 

Het is duidelijk dat er veel meer belangstelling is voor biologisch tuinieren in de stad Arnhem. Deze winter waren er twee cursussen gehouden om aan de belangstelling te kunnen voldoen. De grootte van de stadstuinen van de cursisten verschilt sterk.  Wat wel hetzelfde is, is het enthousiasme van de cursisten voor biologisch voedsel, groen en tuinieren. De 18 stadsboeren tellen op tot het totaal van 55 opgeleide stadsboeren in vier jaar tijd. Deze stadsboeren vormen weer een kleine stap naar het grote doel van Arnhem: ‘De zelf voedende stad’. De stad ontkiemt, de stadsboer bloeit op…..

 

Meer informatie over Arnhem-De zelf voedende stad? Klik hier.

Reageren?