Laatste Nieuws

31st augustus 2018

22-09 Open dag Stadslandbouw Mooieweg

Na de succesvolle Open Dag in april nodigt Stadslandbouw Mooieweg je opnieuw uit om een kijkje te komen nemen! De Open Dag vindt plaats op 22 september van 11.00 uur tot 15.00 uur en wordt georganiseerd door vrijwilligers van de Stadslandbouw, samen met de mensen van de Zorgtuin en Dutchmoors-schapen. Deze zaterdag is ook de laatste zelf-oogst-dag van dit seizoen, met de mogelijkheid om je eigen verse groenten te oogsten voor een klein bedrag.

 

Rondleidingen
Om je een indruk te geven hoe en wat er zoal verbouwd wordt, vinden doorlopend rondleidingen plaats over het terrein aan de Mooieweg 17. Je hoort dan meer over de groenteproductie voor de Voedselbank Arnhem, maar ook over de bijzondere, bloemrijke permacultuurtuin die vorig najaar is aangelegd. Ook zijn er gratis kinderactiviteiten, zoals een insectenhotel of oorwurmpotjes maken. Elke bezoeker ontvangt na afloop een leuke attentie!

 

Zelf oogsten
Voor de laatste keer dit seizoen kunt je je eigen groenten oogsten bij Stadslandbouw Mooieweg. Je haalt zelf van het land wat je lekker vindt en rekent dit af bij een van de vrijwilligers. Zo zijn er courgettes, andijvie, sla, pompoenen, bonen, bietjes, aardappelen, tomaten en nog meer te oogsten. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt voor het onderhoud en om de aankoop van zaden en planten mee te betalen. Denk aan kleingeld en een tas om de oogst mee naar huis te nemen. Pinnen kan helaas niet.

 

Zorgtuin
Ook de zorgtuin opent op 22 september haar deuren en laat bezoekers kennis maken met deze bijzondere plek in Arnhem-Zuid waar altijd veel bloemen bloeien.. De Zorgtuin biedt dagbesteding aan mensen die behoefte hebben aan begeleiding en/of een beschutte werkplek. Ook levert het project groenten aan de Voedselbank.

 

Dutchmoors
Erik Bijlsma en Ouisal Belghitti van Dutchmoors-schapen laten hun schapen grazen aan de Mooieweg. Zij werken met verschillende schapenrassen. Tijdens de open dag geven zij (tot 13.30 uur) uitleg, en demonstreren zij de kunst van het schapen drijven.

 

Meer informatie
slbmooieweg@gmail.com / 06-14929226
www.facebook.com/StadslandbouwMooieweg of www.stadslandbouwmooieweg.nl

Reageren?