Laatste Nieuws

9th mei 2017

Planten A Ziel

Aan de Spijkerstraat 125 in Arnhem staat het pand van de Broedplaats, waar het bruist van de (groene) activiteiten. Zo vind je hier ook het Planten A Ziel, een initiatief van buurtbewoner Gerhard Meenks vd Broek

 

Dit groene asiel zet zich in om planten zonder verzorger alsnog een goed leven te geven. Planten worden hier opgelapt, vertroeteld en verzorgd, tot ze weer klaar zijn voor een nieuwe eigenaar.

 

Gerhard: ‘Mijn doel is dat meer mensen zich realiseren dat planten een ziel hebben, en het dus niet verdienen om als wegwerpobject te worden behandeld.  Ook planten die in de weg staan in  de kleine huiskamer, willen we graag een nieuwe plek geven. Om in de toekomst voor deze planten een nieuwe eigenaar te vinden, voor mensen die van planten houden, maar de middelen niet hebben om een mooie plant in huis te halen. Daarnaast is het voor mij een heel goed  gevoel om de mensen blij te kunnen maken’.

 

Het idee is om in de Broedplaats een soort binnen jungle/ asiel te starten, met als mooie bijkomstigheid een betere werkomgeving te creëren in deze multifunctionele ruimte. Meer weten over Planten A ziel?  Ga dan een langs bij de Spijkerstraat 125.

Reageren?