Laatste Nieuws

19th juni 2017

Verslag Park Picknick

Zondag 11 juni genoten Arnhemmers van Park Picknick! Groen Arnhem en Slow Food Youth Network Arnhem-Nijmegen kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie met meer dan 100 bezoekers.

 

Rondom de vuurplaats in park Presikhaaf stonden in een halve cirkel kraampjes waar bezoekers heerlijke vers gemaakte lekkernijen en home made limonades konden uitzoeken. Alles met voedsel van de markt en biologische boerderij de Horsterhof. Voedsel wat nog prima bruikbaar was, maar anders weggegooid zou zijn.

 

Aspergesalade, pizza, vers gebakken brood met kruiden, bulgursalade, fruit en hartige taart, bezoekers hadden keuze te over voor het vegetarische picknickfestijn. Koks uit het Slow Food Youth Network bereidden al deze heerlijke lekkernijen ter plekke met hulp van jonge enthousiastelingen en ook van toevallige passanten die het zo leuk vonden dat ze de hele dag hebben geholpen!

 

Ondertussen zorgde Cosmic Circus voor fijne muziek onder de bomen, precies passend bij de sfeer van het evenement: relaxed, zomers en gezellig. Voor de kleintjes was er een leuke speurtocht langs de kinderboerderij en ze konden zelf broodjes bakken bij de vuurplaats.

 

Gezinnen, ouderen, vrienden, iedereen kwam aanlopen, legde een kleedje neer of pakte een koffiezak om op te zitten en genoot van de fijne sfeer en de verkoeling van het park!

 

Kortom; zeker voor herhaling vatbaar wat ons betreft, we hebben al allemaal mooie plannen voor de volgende editie. We bedanken Made In Arnhem, onze partners en alle vrijwilligers voor het mede mogelijk maken van Park Picknick. Graag tot volgend jaar!

 

Foto’s: David Jonathan

Reageren?