Laatste Nieuws

13th mei 2019

Vrijwilligers wildcamera gezocht

Welke dieren lopen er in jouw achtertuin? In mei gaat het burgerparticipatieproject ‘Wildcamera: zoogdieren in de achtertuin’ van start in de gemeentes Arnhem en Barneveld. Het project is erop gericht om met hulp van inwoners gegevens te verzamelen van in het wild levende zoogdieren in tuinen met behulp van wildcamera’s. Voor het plaatsen van de wildcamera’s en het verwerken van de beelden worden nog vrijwilligers gezocht. Een leuke mogelijkheid om actief bezig te zijn binnen het ecologische werkveld en ervaringen op te doen met het gebruik van wildcamera’s.

 

Wat is een wildcamera? Wildcamera’s maken een foto zodra er een dier voor het oog van de camera beweegt. Dit is niet alleen leuk, spannend en leerzaam, het levert ook waardevolle informatie op over hoe wilde zoogdieren leven. Achtertuinen zijn voor dieren een soort schuilplaats. Om te achterhalen welke type tuinen dieren juist aantrekken of afstoten, zijn we op zoek naar alle verschillende type tuinen. Elke tuin is dus geschikt voor het plaatsen van een wildcamera.

 

Woon je in (de buurt van) Arnhem of Barneveld en ben je geïnteresseerd om vrijwilliger te worden voor ongeveer 6 tot 8 uur per maand? Stuur dan een mail naar Joep van Belkom.

 

Zie voor meer informatie over het project:

Burgerwetenschapsproject ‘Wildcamera zoogdieren in je achtertuin’
Zoogdiervereniging

Reageren?