Laatste Nieuws

12th juni 2018

Zelf-pluk zaterdagen Mooieweg

Woensdag 23 mei leverde Stadslandbouw Mooieweg haar eerste oogst aan Voedselbank Arnhem. Daarmee is het oogstseizoen aangebroken.

 

Mooieweg verwacht dit jaar weer te kunnen zorgen voor een spectaculaire oogst voor de Voedselbank! De eerste levering bestond uit zo’n 45 kratten diverse soorten sla, paksoy en aardbeien.

 

Zelf oogsten
Inmiddels staan er diverse groenten, aardbeien en steeds meer bloemen op het land. Zoveel zelfs dat de Stadslandbouw ook dit jaar weer enkele Zelfpluk-zaterdagen voor de buurt wil organiseren. Belangstellenden kunnen dan tegen een gering bedrag zelf groenten, kruiden en -later in het jaar- ook bloemen oogsten. De opbrengst komt ten goede aan de Stadslandbouw, om onderhoudskosten en dergelijke te betalen.

 

Wanneer?
De Zelfpluk-momenten zijn  om de 2 weken op zaterdag in de maanden juni, juli, augustus en september van 11:00 – 13:00 uur. De eerste is op zaterdag 16 juni, de tweede op 30 juni. Ook de nieuwe Tuinderij De Mijmering die sinds januari aan de Mooieweg is gevestigd, biedt op die dagen verse, onbespoten groenten voor de verkoop aan. Écht genieten dus, aan de Mooieweg, van échte Arnhemse groenten!

 

Kijk voor actuele informatie, prijzen en meer op de Facebookpagina van Mooieweg.

Reageren?