Erop uit in het groen

Erop uit in het groen

Wist je dat Arnhem meer dan 25 parken en landgoederen heeft? In Arnhem is de natuur altijd dichtbij! De stad ligt aan de voet van de Veluwe, met aan de andere kant van de Rijn de uiterwaarden en de Betuwe. Genoeg om van te genieten dus.

Naast het bekende park Sonsbeek, dat middenin de stad ligt, zijn er nog veel meer bijzondere parken. Bij bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek vind je veel informatie over de bossen en parken van Arnhem en mooie wandelroutes. Ook de website van Visit Arnhem staat vol met leuke tips om van de natuur te genieten.

Bij groene (bewoners)initiatieven valt vaak ook van alles te beleven en proeven. Zoals het Arnhems Labyrint, de binnentuinen in het Spijkerkwartier, Buurtmoestuin De Vlindertuin en Stadslandbouw Mooieweg. Benieuwd naar wat er in jouw wijk allemaal gebeurt? Bekijk hier het overzicht van alle Arnhemse initiatieven.

Organisaties als IVN Arnhem, KNNV Arnhem en Natuurcentrum Arnhem laten jong en oud graag kennismaken met alles wat groeit en bloeit in de stad. Zij organiseren regelmatig leuke excursies, safari’s en activiteiten op locatie. Hou de groene agenda in de gaten en volg ons op sociale media om niks te missen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief