Agenda

Filmavond Heggeweer

Op dinsdag 18 juni wordt de film Heggeweer vertoond bij Molenplaats Sonsbeek. Agrarisch natuurbeheer levert mooie natuur op. En… heerlijke gezonde producten uit de regio. Dat is wat deze film laat zien. Kom dus kijken en proeven van en op Arnhemse bodem!

De film
De agrarische natuurvereniging Vereniging Streekbeheer Rijnstromen (VSR) is een groep grondeigenaren, vooral boeren, die op hun grond natuurbeheer uitvoeren.

Ze graven poelen voor amfibieën, leggen akkerranden aan, gaan pas maaien als de weidevogels uitgebroed zijn, planten nieuwe heggen en hagen of leggen zelfs een plasdras gebied aan. Een gedeelte van het gebied van de VSR ligt in de gemeente Arnhem en het is ook daar waar, dankzij het uitgesteld maaien, een zeer zeldzame populatie van de Knautiabij gevonden is op een dijkje bij het Velperbroekcircuit!

In de film zien we veel weidevogels, insecten, parende ringslangen, een jagende velduil en nog veel meer bijzondere natuur als resultaat van deze maatregelen. Boeren krijgen hiervoor een vergoeding van de provincie. Deze VSR bestaat dit jaar al 25 jaar en heeft een film laten maken over de opbrengsten van agrarisch natuurbeheer: mooie natuur. De natuur van de boeren.

Op deze avond vertonen we de film inclusief proeverij, laten we een boer aan het woord en is er ruimte voor discussie.

Bekijk hier alvast de trailer!

Camera en regie: Erik den Boer en Bram Sturm.

Het programma
Je bent vanaf 19:00 uur welkom bij Molenplaats Sonsbeek. We starten met een proeverij van heerlijke lokale producten van de boeren die je in de film voorbij ziet komen. Hierna kijken we de film en we sluiten af met een borrel.

Dinsdag 18 juni
19:00u inloop + proeverij (bij mooi weer buiten)
20:00u start film
21:00u zaalgesprek + aansluitend borrel
22:00u einde programma
Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24A

Aanmelden
Aanmelden kan via het formulier op de website van Natuurcentrum Arnhem. De entree is 5 euro. We kunnen de kosten voor deze avond en de proeverij laag houden door een bijdrage van lokale boeren en gemeente Arnhem! Drankjes zijn voor eigen rekening.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief