Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem

Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem

LET OP: i.v.m. de voorspelde hitte duurt de lokale markt tot 15u i.p.v. 16u. De fontein staan aan en bij onder andere FoodVia kun je heerlijk vertoeven op het terras met een lekker koud drankje. Bezoekers aan de markt krijgen een bon voor een gratis drankje bij een lunch, taartje of diner bij FoodVia. Tot zondag!

Lokale Fietsen voor mijn eten markt op zondag 11 juni
Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem organiseert in samenwerking met studenten van Van Hall Larenstein een toffe lokale markt met heerlijke producten uit Arnhem en omgeving. De markt is op zondag 11 juni van 11:00 – 15:00u op het Marktplein in Arnhem.

In Arnhem en omstreken zijn veel aanbieders van lekker en gezond lokaal geproduceerd eten. Tijdens de markt maak je kennis met deze aanbieders en ontdek je wat er allemaal te koop is op fietsafstand van de stad.

Deelnemers aan de markt zijn onder andere Tuinderij De Mijmering, Ecovredegaard, Landgoed De Brouwketel, Henk’s Pluktuin, Stadslandbouw Mooieweg, SpijkerZwam, ‘t Zonnehuis, De Horsterhof, Natuurcentrum Arnhem, Noordland, Loes in het Groen en De Blauwe Tomaat. Stuk voor stuk gepassioneerde tuinders die met veel passie en op duurzame wijze voedsel produceren.  

Leuk voor jong en oud 
Er zijn leerzame activiteiten voor kinderen, lekkere proeverijen voor de ouders en leuke spelletjes voor het hele gezin. Op deze manier brengen we gezond en lokaal eten bij jong en oud onder de aandacht.  

Speciaal ter gelegenheid van deze lokale markt krijgen bezoekers een bon voor een gratis drankje bij een lunch, taartje of diner bij restaurant FoodVia aan de Markt. Bij FoodVia kun je genieten van heerlijke gerechten gemaakt van zoveel mogelijk lokale ingrediënten.

Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem
Om gezond en lokaal geproduceerd voedsel onder de aandacht te brengen is er in 2021 een Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem fietsroutekaart gemaakt. Op deze kaart staan maar liefst 40 aanbieders van lokaal geproduceerd voedsel in Arnhem en omgeving. Tijdens de markt is deze routekaart gratis verkrijgbaar. Ook is de kaart te vinden bij de meeste aanbieders die erop staan en je kunt hem hier downloaden.

Met Fietsen voor mijn eten wordt bewegen in de buitenlucht gekoppeld aan gezond en lokaal geproduceerd voedsel. Fietsen voor mijn eten is het perfecte (gezins)uitje; samen op de fiets genieten van de mooie omgeving en ontdekken wat voor lekkers er uit de omgeving komt. Fiets je zondag 11 juni ook langs het Marktplein?

Zondag 11 juni – Marktplein Arnhem
11:00 – 15:00 uur
Toegang grati
s

Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem
Loes van der Meulen van De Blauwe Tomaat en Sanne Blok van Groen Arnhem zijn in 2020 gestart met Fietsen voor mijn Eten – Groen Arnhem. Aanbieders van lokale producten in de regio Arnhem worden via verschillende kanalen gepromoot. Iedereen kan meedoen en informatie delen over bekende, of juist minder bekende plekken waar je lokaal voedsel kunt vinden.

Met het initiatief ‘Fietsen voor mijn eten’ wordt bewegen in de buitenlucht gekoppeld aan gezond en lokaal voedsel. En zo worden ook ondernemers, kleine winkels, tuinders en boeren in Arnhem en omgeving gesteund. Hou onze websiteFacebookgroep en Instagram @groenarnhem in de gaten om niks te missen en bekijk ook het leuke promotiefilmpje.

In 2021 is er een Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem fietsroutekaart gemaakt. Op deze kaart staan maar liefst 40 aanbieders van lokaal geproduceerd voedsel in Arnhem en omgeving. Je kunt de routekaart hier downloaden en hij is verkrijgbaar bij de meeste aanbieders die erop staan, zie het overzicht hieronder:

Deelnemers Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem
De Middelwaard (Loo), De Ommuurde Tuin (Renkum), Historische Tuinderij Warmoes (Lent), bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek (Arnhem), Stadsboerderij De Korenmaat (Arnhem), Stadsboerderij Presikhaaf (Arnhem), SpijkerZwam (Arnhem), Stadslandbouw Mooieweg (Arnhem), Stadstuin Kweekland (Arnhem), Bakkerij Tom van Otterloo (Arnhem), Landgoed De Brouwketel (Huissen), Pompoenparadijs (Arnhem), Tuinderij De Mijmering (Arnhem), ’t Zonnehuis (Arnhem), Kaaskwartier (Arnhem), De Horsterhof (Duiven), Kunstwerkplaats Eemslaan (Arnhem), Veld en Beek (Doorwerth), Landwinkel De Munnikenhof (Rheden), Bakkerij Van Eigen Deeg (Arnhem), Molen De Kroon (Arnhem), De Kwekerij SIZA (Arnhem), Landwinkel IJsseloord (Arnhem), Brouwerij Durs (Arnhem), De Groene Vos (Arnhem), Zorgboerderdeij Tok Hok (Arnhem), Streekwinkel De Lingegaerdt (Elst), De Buitenplaats (Arnhem), Fruitben (Elst), Appeltje Eitje (Arnhem), Henk’s Pluktuin (Oosterbeek), Boerderij De Nieuwenburgt (Spankeren), Hoeve Klein Mariendaal (Arnhem), Mimint (Arnhem), Pickle De Winkel (Arnhem), Landgoed Huis Sevenaer (Zevenaar), Landwinkel De Bredelaar (Elst), Hof Bredelaar (Elst), De Blauwe Tomaat (Arnhem).

Het landelijke initiatief ‘Fietsen voor mijn eten’ is sinds de start in 2017 uitgegroeid tot een groot netwerk van consumenten die zelf hun eten bij elkaar fietsen en houders van stalletjes, kwekers, boeren en kleine winkeliers met gezonde voeding. ‘Fietsen voor mijn eten’ wil mensen in beweging krijgen en bewustere keuzes omtrent voeding helpen maken. Fietsen voor mijn eten is het perfecte (gezins)uitje; ga er samen heen op de fiets, geniet van de mooie omgeving en ontdek waar je eten vandaan komt. Veel fiets- en proef plezier!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief