Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem

Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem

Vanaf april 2024 zijn de activiteiten rondom Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem gestopt. Het promoten van lokaal voedsel gebeurt nu onder de vlag van Ken je boer Arnhem e.o.

Loes van der Meulen van De Blauwe Tomaat en Sanne Blok van Groen Arnhem zijn in 2020 gestart met Fietsen voor mijn Eten – Groen Arnhem. Aanbieders van lokale producten in de regio Arnhem worden via verschillende kanalen gepromoot. Iedereen kan meedoen en informatie delen over bekende, of juist minder bekende plekken waar lekkere, gezonde en lokaal geproduceerde producten te koop zijn.

Met het initiatief ‘Fietsen voor mijn eten’ wordt bewegen in de buitenlucht gekoppeld aan gezond en lokaal voedsel. En zo worden ook ondernemers, kleine winkels, tuinders en boeren in Arnhem en omgeving gesteund. Hou onze websiteFacebookgroep en Instagram @groenarnhem in de gaten om niks te missen en bekijk ook het leuke promotiefilmpje.

In 2021 is er een Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem fietsroutekaart gemaakt. Op deze kaart staan maar liefst 40 aanbieders van lokaal geproduceerd voedsel in Arnhem en omgeving. Je kunt de routekaart hier downloaden en hij is verkrijgbaar bij de meeste aanbieders die erop staan, zie het overzicht hieronder:

Deelnemers Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem
De Middelwaard (Loo), De Ommuurde Tuin (Renkum), Historische Tuinderij Warmoes (Lent), bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek (Arnhem), Stadsboerderij De Korenmaat (Arnhem), Stadsboerderij Presikhaaf (Arnhem), SpijkerZwam (Arnhem), Stadslandbouw Mooieweg (Arnhem), Stadstuin Kweekland (Arnhem), Bakkerij Tom van Otterloo (Arnhem), Landgoed De Brouwketel (Huissen), Pompoenparadijs (Arnhem), Tuinderij De Mijmering (Arnhem), ’t Zonnehuis (Arnhem), Kaaskwartier (Arnhem), De Horsterhof (Duiven), Kunstwerkplaats Eemslaan (Arnhem), Veld en Beek (Doorwerth), Landwinkel De Munnikenhof (Rheden), Bakkerij Van Eigen Deeg (Arnhem), Molen De Kroon (Arnhem), De Kwekerij SIZA (Arnhem), Landwinkel IJsseloord (Arnhem), Brouwerij Durs (Arnhem), De Groene Vos (Arnhem), Zorgboerderdeij Tok Hok (Arnhem), Streekwinkel De Lingegaerdt (Elst), De Buitenplaats (Arnhem), Fruitben (Elst), Appeltje Eitje (Arnhem), Henk’s Pluktuin (Oosterbeek), Boerderij De Nieuwenburgt (Spankeren), Hoeve Klein Mariendaal (Arnhem), Mimint (Arnhem), Pickle De Winkel (Arnhem), Landgoed Huis Sevenaer (Zevenaar), Landwinkel De Bredelaar (Elst), Hof Bredelaar (Elst), De Blauwe Tomaat (Arnhem).

Het landelijke initiatief ‘Fietsen voor mijn eten’ is sinds de start in 2017 uitgegroeid tot een groot netwerk van consumenten die zelf hun eten bij elkaar fietsen en houders van stalletjes, kwekers, boeren en kleine winkeliers met gezonde voeding. ‘Fietsen voor mijn eten’ wil mensen in beweging krijgen en bewustere keuzes omtrent voeding helpen maken. Fietsen voor mijn eten is het perfecte (gezins)uitje; ga er samen heen op de fiets, geniet van de mooie omgeving en ontdek waar je eten vandaan komt. Veel fiets- en proef plezier!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief