Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem

Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem

Het initiatief ‘Fietsen voor mijn eten’ is sinds de start in 2017 uitgegroeid tot een groot netwerk van consumenten die zelf hun eten bij elkaar fietsen en houders van stalletjes, kwekers, boeren en kleine winkeliers met gezonde voeding. ‘Fietsen voor mijn eten’ wil mensen in beweging krijgen en bewustere keuzes omtrent voeding helpen maken. Steeds meer regio’s sluiten zich aan via de website, zoals sinds 2020 ook Arnhem.

Voorfietser
Vanuit bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek (de ‘groene VVV van Arnhem’) gaat voorfietser Loes van der Meulen, bekend van SRV-wagen De Blauwe Tomaat,de regio in. Overal waar ze boerderijwinkels, marktkraampjes, of stalletjes met vers voedsel op haar route vindt, houdt ze halt. Aanbieders van lokale producten in de regio Arnhem worden via verschillende kanalen gepromoot. Er is bijvoorbeeld een actieve Facebookgroep met ruim 700 leden waar enthousiaste fietsers en aanbieders tips uitwisselen en er is een filmpje opgenomen over het project. 

Iedereen kan meedoen en informatie delen over bekende, of juist minder bekende plekken waar je lokaal voedsel kunt vinden. Ook aanbieders van nieuwe oogst of van restpartijen kunnen dit delen via de website en facebookgroep.

Met het initiatief ‘Fietsen voor mijn eten’ wordt bewegen in de buitenlucht gekoppeld aan gezond en lokaal voedsel. En zo worden ook ondernemers, kleine winkels, tuinders en boeren in Arnhem en omgeving gesteund. Met de in 2021 gelanceerde Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem routekaart kunnen consumenten op de fiets hun dagelijkse boodschappen doen bij lokale aanbieders.

Download de routekaart en stap op de fiets, we zijn heel benieuwd naar je ervaringen!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief