Aftrap nieuwe programmareeks Groen Arnhem LIVE – leven met de wolf

Aftrap nieuwe programmareeks Groen Arnhem LIVE – leven met de wolf

Arnhem is een groene stad. Groen houdt onze stad leefbaar, aantrekkelijk en gezond. Groen is er om te koesteren. Met de nieuwe programmareeks ‘Groen Arnhem LIVE’ willen Groen Arnhem en Natuurcentrum Arnhem inwoners informeren, inspireren én activeren om onze groene stad te omarmen. Met mooie initiatieven, aansprekende sprekers, creatieve dialogen en adviezen hoe zelf bij te dragen aan een duurzame stad.

Groen Arnhem LIVE
In de programmareeks van vijf bijeenkomsten komen diverse thema’s aangaande natuur en duurzaamheid aan bod. Per avond staat steeds een ander actueel thema centraal, maar wel met éénzelfde doel: wat kunnen we samen doen om de groene ambities van onze stad te realiseren? De avonden worden gehouden in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek. Het inhoudelijke programma van de reeks is tot stand gekomen in samenspraak met de programmaraad, bestaande uit vijf ervaren en gepassioneerde groene Arnhemmers: Jeroen Glissenaar, Gini Manting, Henk Oost, Yvon Schuler en Phebe Kloos.

Aftrap: de wolf
Op 17 november wordt de reeks afgetrapt met een informatief programma over de terugkeer van de wolf. Met welke uitdagingen worden wij geconfronteerd sinds zijn terugkeer en wat zegt dit over onze relatie met onze leefomgeving? Hoofdspreker van de avond is universitair hoofddocent Martin Drenthen, expert op het gebied van milieufilosofie. Hij houdt zich bezig met ethische vragen rondom natuurbeheer en de terugkeer van grote zoogdieren in Nederland. Glenn Lelieveld, projectleider roofdieren bij de Zoogdiervereniging en coördinator van het Wolvenmeldpunt, licht de actuele situatie in Nederland en op de Veluwe toe. Wethouder Van Der Wel (natuur, milieu en zorg) gaat in op de visie van de gemeente.

Kom 17 november naar Groen Arnhem LIVE: de wolf en laat je inspireren. Entree is gratis, maar aanmelden verplicht via het formulier op de website van Natuurcentrum Arnhem.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief