Arnhem wint Gouden Wortel

Arnhem wint Gouden Wortel

Arnhem is afgelopen woensdag 25 mei winnaar geworden van de Gouden Wortel 2022. Met deze prijs ontvangt Arnhem de erkenning voor haar jarenlange ondersteuning van het schooltuinieren, wat als inspiratiebron dient voor andere gemeenten in het land.

De Gouden Wortel is in het leven geroepen door de Alliantie Schooltuinen en het programma Jong Leren Eten, die als doel hebben het schooltuinieren in Nederland meer op de kaart te zetten. De maand mei is dan ook uitgeroepen tot ‘Maand van de Schooltuin’. Ieder jaar worden in deze maand zowel een grote als kleinere gemeente in het zonnetje gezet die zich op inspirerende wijze inzet om het schooltuinieren mogelijk te maken. Uit ruim 16 genomineerde gemeenten viel Arnhem dit jaar in de prijzen bij de grote gemeenten. Gemeente Teylingen won in de categorie kleine gemeenten. 

Arnhem zet als grote gemeente in op stadsbreed moestuinieren met de ambitie ‘elk kind een schooltuin’. Dit stroomt voort uit de beleidsdoelen op het gebied van natuur, klimaat, voedsel en duurzaamheid. Cathelijne Bouwkamp, wethouder Groen en Klimaat: ‘’Het is een eer om deze prijs in ontvangst te nemen. Ik ben ontzettend trots op alle leerlingen die heel bewust omgaan met groen en voedsel in en rondom hun school. We vinden het in Arnhem belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd te laten leren en ervaren wat de waarde is van gezonde voeding, natuur en biodiversiteit. De Gouden Wortel is een mooie opsteker en erkenning voor onze stad en de scholen in het bijzonder!’’ 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief