Arnhemse ondernemer schenkt boom aan de stad

Arnhemse ondernemer schenkt boom aan de stad

Bart van den Hoven van het Arnhemse architectenbureau Statt heeft in plaats van kerstpakketten weg te geven bomen geschonken aan de stad. Hij wil hiermee ook andere ondernemers stimuleren om bij te dragen aan een groene en toekomstbestendige leefomgeving. In 2022 moet een Arnhems groenfonds ervoor gaan zorgen dat alle Arnhemmers een bijdrage kunnen gaan leveren aan het aanplanten van bomen en het nemen van andere klimaatregelen.

De eerste boom is geplant!

Van den Hoven besloot dit jaar dus geen wijn, kerstpakket of ander relatiegeschenk uit te delen, maar een duurzame en groene bijdrage te leveren aan zijn stad. Hiervoor verdubbelde hij het bedrag dat hij normaal aan kerstgeschenken uitgeeft. Met zijn donatie hebben wij een bloeiende en vruchtdragende inheemse boom aangekocht waar veel vlinders, bijen en vogels op afkomen. Deze eerste boom is gedoneerd aan Stichting ’t Broek Omhoog. Deze stichting heeft samen met vrijwilligers en bewoners van het Arnhemse Broek in 2021 enorm veel gedaan aan het vergroenen van de stad door boomspiegels, plantsoenen en geveltuinen aan te planten. Dit groene geschenk werd dan ook met open armen ontvangen.

“Met een boom geef je een duurzaam geschenk waar Arnhemmers jaren lang van kunnen genieten“ aldus Van den Hoven.

Nieuw groenfonds
Het idee van Van den Hoven wordt door platform Arnhem Klimaatbestendig uitgewerkt tot een Arnhems groenfonds. Ondernemers, bewoners en instellingen kunnen aan dit fonds een bedrag schenken voor het groener en klimaatrobuuster maken van de stad. Samen met de donateur wordt er gezocht naar een goede locatie en de juiste bomen of andere klimaatregel, zoals het plaatsen van regentonnen op schoolpleinen of het aanleggen van een groen dak op een wijkcentrum. Dit om de leefomgeving weerbaarder te maken tegen extreem weer zoals hoosbuien en hittegolven. Al dat groen zorgt natuurlijk ook dat Andere Arnhemmers (zoals insecten en vogels) meer plek krijgen om te leven. Door bij te dragen aan het Arnhemse groenfonds zorg je dus voor een prettige en leefbare stad voor alle Arnhemmers. Met een eenmalige bijdrage wordt een langdurige effect gecreëerd.

Meer informatie of ook doneren? Neem contact op via info@arnhemklimaatbestendig.nl Samen maken we Arnhem klimaatbestendig!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief