Feestelijke opening Klompenpad Holthuyserpad in Arnhem

Feestelijke opening Klompenpad Holthuyserpad in Arnhem

Zaterdag 15 maart is de feestelijke opening van het Klompenpad Holthuyserpad in Arnhem-Zuid. Wethouder Bob Roelofs van de gemeente Arnhem en projectleider Kristel van Biesen van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) onthullen het startpaneel in bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren.

De opening vindt plaats om 10.00 uur in Boerderijcafé de Hooimaat aan Marius van Beeklaan 5 in Arnhem. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Het Holthuyserpad, een rondwandeling van twaalf kilometer, voert je door het prachtige buitengebied van Arnhem-Zuid over één van de oudste rivierdijken van Nederland, langs kolken en wielen op landgoed Holthuysen en door het Zeegbos en het vogelrijke Waterrijk. Het Holthuyserpad is het 163ste Klompenpad en het derde Klompenpad in de gemeente Arnhem.

Vrijwilligers en financiers
Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers met medewerking van grondeigenaren het nieuwe Klompenpad ontwikkeld. De Klompenpadwerkgroep gaat ook maandelijks controleren of de route goed te vinden is en voldoende toegankelijk is. Lijkt je dit ook leuk? Je bent van harte welkom op de startbijeenkomst van de beheerwerkgroep op maandag 31 maart van 19.30 tot 21.30 uur in Boerderijcafé de Hooimaat, Marius van Beeklaan 5 in Arnhem. Het Klompenpad is gefinancierd door de gemeente Arnhem, provincie Gelderland, het Cultuurfonds en de Nationale Postcode Loterij.

Folder en app
De route is in beide richtingen gemarkeerd met rode klompjes. De folder met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij Stadsboerderij de Korenmaat in Arnhem-Zuid en VVV’s in de regio. Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren. Daarom geldt de regel dat – in tegenstelling tot het hondenverbod bij Klompenpaden – honden aan de lijn hier zijn toegestaan. Waar de route gebruikmaakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 15 maart ook beschikbaar via de Klompenpaden-app.

Kijk voor meer informatie en een downloadbare folder op klompenpaden.nl of op Facebook en Instagram. Wandelen over de Klompenpaden is gratis. Wil je wat terugdoen en de vrijwilligers bij het onderhoud van de Klompenpaden steunen? Op de Klompenpadenwebsite kun je een donatie doen via een Tikkie voor Klompenpaden!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief