Fietsen voor je eten in de herfstvakantie

Fietsen voor je eten in de herfstvakantie

Met de vernieuwde Fietsen voor mijn Eten - Groen Arnhem routekaart kun je op de fiets je boodschappen doen bij lokale aanbieders. In de herfstvakantie, van 22 tot en met 30 oktober, organiseren deelnemende aanbieders allerlei leuke en lekkere activiteiten.

Om gezond en lokaal geproduceerd voedsel onder de aandacht te brengen is er in 2021 een fietsroutekaart gemaakt. Deze routekaart is nu vernieuwd, er staan maar liefst 40 aanbieders van lokaal geproduceerd voedsel in Arnhem en omgeving op. Je kunt de routekaart hier downloaden en hij is vanaf de herfstvakantie verkrijgbaar bij alle aanbieders die erop staan. Fietsen voor mijn eten is het perfecte gezinsuitje; ga er samen heen op de fiets, geniet van de mooie omgeving en ontdek waar je eten vandaan komt.

In de herfstvakantie organiseren de aanbieders die op de kaart staan allerlei leuke activiteiten om Fietsen voor mijn Eten te promoten. Bijvoorbeeld een rondleiding bij De Kwekerij, een tour met lekkers in bakkerij Van Eigen Deeg, een theatrale wandel- en belevingstocht in De Ommuurde Tuin, soep en broodjes boven het vuur bij Hof Bredelaar en De Witte Watermolen waar je de molenaars lokaal graan ziet malen en hun heerlijke kabouterkoekjes kunt proeven. Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten, dit wordt nog verder aangevuld. NB: check ook altijd even de website van de betreffende aanbieder voor de laatste informatie.

Activiteiten tijdens de herfstvakantie:
De Horsterhof: Herfstmarkt met veel activiteiten, 22 oktober van 10:00-17:00u
De Kwekerij SIZA: Doe-wandeling met cliƫnten en groentetaart van eigen bodem proeven
Bakkerij Van Eigen Deeg: Toer door de bakkerij met lekkere krentenbol en chocolademelk
De Ommuurde Tuin: Theatrale wandel- en belevingstocht en ‘minder speurtocht’, 22, 23, 26, 29 en 30 oktober
De Groene Vos: Taste the Waste diner, 26 oktober van 18-20u aan de Van Slichtenhorststraat 34
Hof Bredelaar: Soep en broodjes boven het vuur en kraamverkoop, op 24 & 25 oktober tussen 11:30-13:30u
Landwinkel De Munnikenhof: Halloween pompoenen snijden, 21 en 22 oktober en 25 t/m 29 oktober
Historische Tuinderij Warmoes: Halloween pompoenen snijden en groenten oogsten, 28 oktober van 12-16u
De Witte Watermolen: Kabouterkoekjes proeven, 23, 25, 26 en 30 oktober tussen 11-16u
Pluktuin De Buitenplaats: Zelf kruiden plukken voor een gratis kopje kruidenthee met heerlijk koekje, 24 t/m 28 oktober tussen 9-16u
Stadsboerderij Presikhaaf: (boerderijwinkel) Zelfgemaakte cake proeven, gemaakt van meel van De Witte Watermolen, 24, 26 en 29 oktober.
Stadsboerderij De Korenmaat: (boerderijwinkel) Proeverij, 26 en 27 oktober in de middag
SpijkerZwam: Rondleiding kwekerij met heerlijk kopje oesterzwammensoep, 26 oktober 13:00-16:00u
De Lingegaerdt: Workshop pompoen carven, 28 oktober tussen 13:00-16:30u

De volgende 40 aanbieders staan op de kaart:
De Middelwaard (Loo), De Ommuurde Tuin (Renkum), Historische Tuinderij Warmoes (Lent), bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek (Arnhem), Stadsboerderij De Korenmaat (Arnhem), Stadsboerderij Presikhaaf (Arnhem), SpijkerZwam (Arnhem), Stadslandbouw Mooieweg (Arnhem), Stadstuin Kweekland (Arnhem), Bakkerij Tom van Otterloo (Arnhem), Landgoed De Brouwketel (Huissen), Pompoenparadijs (Arnhem), Tuinderij De Mijmering (Arnhem), ’t Zonnehuis (Arnhem), Kaaskwartier (Arnhem), De Horsterhof (Duiven), Kunstwerkplaats Eemslaan (Arnhem), Veld en Beek (Doorwerth), Landwinkel De Munnikenhof (Rheden), Bakkerij Van Eigen Deeg (Arnhem), Molen De Kroon (Arnhem), De Kwekerij SIZA (Arnhem), Landwinkel IJsseloord (Arnhem), Brouwerij Durs (Arnhem), De Groene Vos (Arnhem), Zorgboerderdeij Tok Hok (Arnhem), Streekwinkel De Lingegaerdt (Elst), De Buitenplaats (Arnhem), Fruitben (Elst), Appeltje Eitje (Arnhem), Henk’s Pluktuin (Oosterbeek), Boerderij De Nieuwenburgt (Spankeren), Hoeve Klein Mariendaal (Arnhem), Mimint (Arnhem), Pickle De Winkel (Arnhem), Landgoed Huis Sevenaer (Zevenaar), Landwinkel De Bredelaar (Elst), Hof Bredelaar (Elst), De Blauwe Tomaat (Arnhem).

Loes van der Meulen van De Blauwe Tomaat en Sanne Blok van Groen Arnhem zijn in 2020 gestart met Fietsen voor mijn Eten – Groen Arnhem. Een landelijk initiatief om consumenten te inspireren hun dagelijkse boodschappen op de fiets te doen bij lokale aanbieders. Hou onze website, Facebookgroep en Instagram @groenarnhem in de gaten om niks te missen. Veel fiets- en proef plezier!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief