Gratis tegelophaalservice tijdens het NK Tegelwippen 2022

Gratis tegelophaalservice tijdens het NK Tegelwippen 2022

Ook dit jaar doet Arnhem weer mee aan het NK Tegelwippen! Tijdens deze ludieke wedstrijd gaat Arnhem de strijd aan met de rest van Nederlandse gemeentes om zo veel mogelijk tegels te vervangen door planten en bomen. Dit draagt bij aan een prettiger leefklimaat en een mooiere buurt. Om Arnhemmers te helpen bij het ontharden en vergroenen van hun tuinen komt er in verschillende wijken een gratis Tegelophaalservice.

Aanmelding gestart
Arnhemmers in de wijken centrum, het Arnhemse Broek, Presikhaaf, Malburgen en Rijkerswoerd kunnen zich aanmelden voor de gratis Tegelophaalservice. Om in aanmerking te komen dient minimaal 2m2 en maximaal 20m2 aan tegels vervangen te worden door groen. Deelnemers ontvangen bij het ophaalmoment een cadeau. Op de website van Arnhem Klimaatbestendig staat meer informatie en het aanmeldformulier. Inwoners van bovengenoemde wijken kunnen zich tot 30 maart 12.00 uur aanmelden voor de ophaalservice. Er is een beperkt aantal aanmeldingen mogelijk.

Op naar 100.000 gewipte tegels
Vorig jaar werd de service als pilot aangeboden in het Arnhemse Broek, Klarendal en Malburgen. Dit heeft geleid tot meer dan 100 aanmeldingen en zo’n 10.000 gewipte tegels. In totaal werden er tijdens het NK Tegelwippen 2021 meer dan 40.000 Arnhemse tegels gewipt. Hierdoor eindigde Arnhem als nummer 1 van Gelderland én versloegen we derby-tegenstander Nijmegen. Landelijk werden er ruim 1,5 miljoen tegels vervangen door groen. Dit jaar is het de ambitie om in Arnhem 100.000 tegels te gaan vervangen door groen. Meer dan een verdubbeling van vorig jaar dus. Alle tegels die tussen 21 maart en 31 oktober 2022 worden vervangen door groen kunnen met vóór- en nafoto worden aangemeld via www.nktegelwippen.nl.

De Tegelophaalservice wordt georganiseerd door platform Arnhem Klimaatbestendig en uitgevoerd door Tonny van Elferen, Van de Haar Groep, Dolmans Landscaping, PreZero (voorheen Suez) en SIGHT Landscaping. Arnhem Klimaatbestendig stimuleert Arnhemmers om zich weerbaar te maken tegen de gevolgen van klimaatverandering. Door tegels te vervangen door groen kan na een hoosbui het regenwater makkelijker de grond in zakken, waardoor er minder wateroverlast is. Ook zorgt groen voor verkoeling op hete dagen en wordt de stad een prettigere leefomgeving voor mens en dier. Kijk voor meer informatie op www.arnhemklimaatbestendig.nl.

Samen maken we Arnhem klimaatbestendig.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief