Lokale markt op zondag 11 juni

Lokale markt op zondag 11 juni

Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem organiseert op zondag 11 juni een lokale markt met heerlijke producten uit Arnhem en omgeving. De markt wordt gehouden op het Marktplein en georganiseerd in samenwerking met studenten van de opleiding Management van de leefomgeving van Hogeschool Van Hall Larenstein.

LET OP: i.v.m. de voorspelde hitte duurt de markt tot 15u i.p.v. 16u. De fontein staan aan en bij onder andere FoodVia kun je heerlijk vertoeven op het terras met een lekker koud drankje. Bezoekers aan de markt krijgen een bon voor een gratis drankje bij een lunch, taartje of diner bij FoodVia. Tot zondag!

Maak kennis met lekker lokaal voedsel
In Arnhem en omstreken zijn veel aanbieders van lekker en gezond lokaal geproduceerd eten. Tijdens de markt maak je kennis met deze aanbieders en ontdek je wat er allemaal te koop is op fietsafstand van de stad.

Deelnemers aan de markt zijn onder andere Tuinderij De Mijmering, Ecovredegaard, Landgoed De Brouwketel, Henk’s Pluktuin, Stadslandbouw Mooieweg, SpijkerZwam, ‘t Zonnehuis, De Horsterhof, Natuurcentrum Arnhem, Noordland, Loes in het Groen en De Blauwe Tomaat. Stuk voor stuk gepassioneerde tuinders die met veel passie en op duurzame wijze voedsel produceren.  

Leuk voor jong en oud 
Er zijn leerzame activiteiten voor kinderen, lekkere proeverijen voor de ouders en leuke spelletjes voor het hele gezin. Op deze manier brengen we gezond en lokaal eten bij jong en oud onder de aandacht.  

Speciaal ter gelegenheid van deze lokale markt krijgen bezoekers een bon voor een gratis drankje bij een lunch, taartje of diner bij restaurant FoodVia aan de Markt. Bij FoodVia kun je genieten van heerlijke gerechten gemaakt van zoveel mogelijk lokale ingrediënten.

Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem
Om gezond en lokaal geproduceerd voedsel onder de aandacht te brengen is er in 2021 een Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem fietsroutekaart gemaakt. Op deze kaart staan maar liefst 40 aanbieders van lokaal geproduceerd voedsel in Arnhem en omgeving. Tijdens de markt is deze routekaart gratis verkrijgbaar. Ook is de kaart te vinden bij de meeste aanbieders die erop staan en kun je hem hier downloaden.

Met Fietsen voor mijn eten wordt bewegen in de buitenlucht gekoppeld aan gezond en lokaal geproduceerd voedsel. Fietsen voor mijn eten is het perfecte (gezins)uitje; samen op de fiets genieten van de mooie omgeving en ontdekken wat voor lekkers er uit de omgeving komt. Fiets je zondag 11 juni ook langs het Marktplein?

Zondag 11 juni – Marktplein Arnhem
11:00 – 15:00 uur
Toegang grati
s

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief