Open dag Stadslandbouw Mooieweg 21 mei

Open dag Stadslandbouw Mooieweg 21 mei

Op zaterdag 21 mei houdt Stadslandbouw Mooieweg weer Open dag, samen met Tuinderij de Mijmering, Dutchmoors Schapen en Zorgtuin Arnhem. Tussen 11.00 en 15.00 uur is iedereen welkom.

Programma
Er zijn rondleidingen over het terrein van de Stadslandbouw, waar groenten worden geteeld voor Voedselbank Arnhem. De vrijwilligers geven uitleg over het project, de teeltwijze en de verschillende gewassen. Speciale aandacht is er dit keer voor de nieuw aangelegde fruitstruiken en de bloementuin. De Bloemengroep vertelt over de vele verschillende bloemen die zij hier kweken en die in de zomer ook te oogsten zullen zijn.

Een van de imkers is aanwezig en vertelt over de bijenvolken aan de Mooieweg. Daarnaast zijn er speciale kinderactiviteiten en is er verkoop van zelfgemaakte jam, siroop en kiemplantjes voor de eigen moestuin.

Zelfoogst
Tijdens de dag kunnen bezoekers tegen betaling ook hun eigen verse groenten oogsten. Het aanbod zal nog enigszins beperkt zijn tot vroege voorjaargroenten. Maar de komende weken wordt het assortiment vanzelf groter. Data van de volgende Zelfoogst Zaterdagen zijn te vinden op de Stadslandbouw website.  

Ook bij de buren
Op het terrein bij Stadslandbouw Mooieweg zijn nog drie andere organisaties gevestigd, ook zij houden 21 mei open dag.

Adam en Jeannette van Tuinderij de Mijmering leiden bezoekers langs smaakvolle groentes, kruiden en bloemen die zij voor lokale restaurants telen. Ook kun je er diverse producten kopen. Erik en Ouisal van Dutchmoors Schapen geven met hun honden demonstraties schapen drijven en verkopen daarnaast zelf gevilte schapenvachten. Zorgtuin Arnhem, locatie voor activerend werk en dagbesteding, houdt open huis voor iedereen die eens een kijkje wil nemen.

Meer informatie vind je op de website

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief