Uitnodiging aanschuiftafel ‘Arnhemse kost’

Uitnodiging aanschuiftafel ‘Arnhemse kost’

Arnhem koestert de ruim 130 verschillende stadslandbouw-initiatieven die de stad rijk is. Zo zijn er verschillende stadsboerderijen, pluk- en moestuinen, zorgboerderijen en verenigingen die de stad kleur geven en een bijdrage leveren aan het groen, welzijn, goed voedsel en de economie in Arnhem. En steeds meer voedselaanbieders in Arnhem zetten de lokale producten op de kaart of in het schap!

Uitnodiging gemeente om mee te denken over de nieuwe visie op stadslandbouw en voedsel in Arnhem
Donderdag 16 mei, 15.00 – 17.30u
Stadskeuken Arnhem
Thema aanschuiftafel : eiwittransitie

Nieuwe visie duurzame (stads)landbouw en duurzaam voedsel 2024 – 2030
De gemeente Arnhem werkt aan een nieuwe visie op duurzame (stads)landbouw en duurzaam voedsel. Dat is nodig omdat in de visie uit 2017 o.a. nauwelijks aandacht is voor voedsel. Ook staat de landbouw aan de vooravond van veranderingen en groeit het aantal stadslandbouwinitiatieven in Arnhem. Een nieuwe visie biedt handvatten voor de Arnhemse inwoners, ondernemers en
omgeving.

Thema’s en advies gevraagd
Voor de nieuwe visie richten we ons op vier thema’s: stadslandbouw, natuurinclusieve landbouw, eiwit-transitie (van dierlijk naar plantaardig eiwit) en duurzame consumptie. Voor het maken van deze visie vragen wij advies aan inwoners, bedrijven, ondernemers, kennisinstellingen en bestuurders. Daarom organiseren we per thema een bijeenkomst, de ‘aanschuiftafel’, waarbij we met elkaar in gesprek gaan om zo gezamenlijk tot de nieuwe visie te komen.

Uitnodiging aanschuiftafel donderdag 16 mei
Graag nodigen wij u uit voor een borrelmoment tijdens de derde aanschuiftafel ‘Arnhemse Kost’ op donderdag 16 mei bij Stadskeuken Arnhem. Het gaat deze bijeenkomst over het thema eiwittransitie, of beter gezegd over méér productie en consumptie van plantaardige eiwitten.

Jeroen Willemsen deelt met u zijn inzichten over de stand der eiwittransitie. Welke belangrijke trends en ontwikkelingen vallen deze nationale eiwitcommissaris. Na de inleiding gaan we met elkaar in gesprek wat er in Arnhem nodig is om vaker een plantaardige keuze te kunnen maken. Dit doen we onder het genot van plantaardig (borrel)hapjes en iets te drinken. Uw ideeën en input nemen we, indien mogelijk, mee bij de ontwikkeling van de visie.

Aanmelden
Het aantal plaatsen voor de aanschuiftafel is beperkt. Daarom moet u zich aanmelden vóór vrijdag 10 mei via een inschrijfformulier, deze vindt u hier. U kunt maximaal één persoon (van uw organisatie) aanmelden. Deelname is kosteloos. Na aanmelding hoort u van ons of u een plekje aan tafel heeft en ontvangt u meer informatie over het programma. Na 16 mei wordt er nog 1 aanschuiftafel georganiseerd. U kunt zich hier ook al voor aanmelden via het inschrijfformulier zoals hierboven vermeld.
We hopen u te zien op 16 mei!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief