Volop groene inspiratie tijdens de Arnhem Groen Markt

Volop groene inspiratie tijdens de Arnhem Groen Markt

Vier zondag 15 mei de lente op de Arnhem Groen Markt bij bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek. Op deze gezellige markt vind je alles voor tuin en balkon, zoals (fruit)bomen, zaden, biologische bijen- en vlinderplanten, moestuinproducten en informatie over groene daken en regenwateropslag.

Koop honing bij de imker, laat een tuinschets maken, ontdek toffe lokale initiatieven en proef heerlijke, lokaal geproduceerde producten als jams, marmelades en cakes. Voor kinderen is er ook van alles te doen en ontdekken, zoals knutselen met IVN Arnhem, waterdiertjes vangen in de Sint Jansbeek met Natuurcentrum Arnhem en je schitterend laten schminken door Paola Design.

Bezoek de Witte Watermolen
Speciaal ter gelegenheid van Nationale Molendag op 15 mei kun je een bezoek brengen aan De Witte Watermolen. Dit bijzondere monument staat op het terrein van bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek en is een van de oudste gebouwen van Arnhem; de molen maalt al koren sinds de 15e eeuw. De ambachtelijke meelproducten van de Witte Watermolen zijn ook te koop op de markt.

Ontmoet Andere Arnhemmers
De campagne ‘Andere Arnhemmers’ laat je de natuur in de stad ontmoeten. Tijdens de Arnhem Groen Markt wordt de Andere Arnhemmers Stadsnatuurkaart gelanceerd, waarmee je op pad kunt om de Arnhemse natuur te ontdekken.

Tegel eruit, plant erin!
Lever tijdens de markt twee gewipte tuintegels in bij Arnhem Klimaatbestendig en ontvang een kortingsbon van € 5,- om te besteden aan planten op de markt. De ingeleverde tegels tellen mee voor het NK Tegelwippen, waarin Arnhem strijdt voor de overwinning op Nijmegen. Meer informatie over deze actie en de voorwaarden lees je op de website van Arnhem Klimaatbestendig.

Benieuwd naar alle deelnemers en hun activiteiten? Bekijk ze hier.

Zondag 15 mei
11:00 – 16:00 uur
Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek – Zypendaalseweg 24A
Gratis entree

Facebook evenement


De Arnhem Groen Markt is ontstaan naar een idee van Arnhem tuiniert en wordt georganiseerd door Groen Arnhem, Arnhem Klimaatbestendig en Natuurcentrum Arnhem. Proef, beleef en vier de lente op 15 mei in park Sonsbeek!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief