Wijkklimaatcafé Rijkerswoerd

Wijkklimaatcafé Rijkerswoerd

Op dinsdagavond 28 juni is het tweede Wijkklimaatcafé in de Hooijmaat bij stadsboerderij de Korenmaat. Als bewoner van Rijkerswoerd ben je van harte welkom om te praten over groen in de wijk en het verduurzamen van je woning. Aan stamtafels kan je in gesprek met buurtgenoten en experts over thema’s als aardgasvrij wonen en het vergroenen van tuinen, daken en de openbare ruimte. Tijdens deze gezellige avond willen organisatoren Arnhem Klimaatbestendig, Arnhem AAN en gemeente Arnhem samen met bewoners kijken hoe de wijk groener, energiezuiniger en mooier kan worden.

Het wordt warmer, droger én natter
Het klimaat verandert en dat merken we. Misschien is het je opgevallen dat je de laatste jaren vaker de tuin moet sproeien vanwege droogte, of dat regenwater lang op straat blijft staan door het toenemende aantal hoosbuien. Ook zijn er steeds vaker hittegolven. Hoogste tijd voor actie. Moeilijk? Valt mee. Zo hebben bewoners in de Mahatma Gandhistraat tegels gewipt en klimplanten langs de schuttingen geplant.

Door stenen in (voor)tuinen te vervangen door groen, heb je minder last van hitte en stroomt schoon regenwater niet onnodig in het riool. Met het afkoppelen van de regenpijp en hemelwater op te vangen in de tuin of een regenton, kun je in tijden van droogte de planten watergeven zonder schaars drinkwater te verspillen. Tijdens het Wijkklimaatcafé maak je kennis met je buren en mooie groene initiatieven in Rijkerswoerd. Ook krijg je antwoorden op je vragen over bijvoorbeeld het aanleggen van een groen dak, het gebruiken van regenwater en subsidies.

Terug naar de tekentafel
Tijdens het Wijkklimaatcafé kom je alles te weten over hoe de wijk tot stand is gekomen. In het gesprek met een van de ontwerpers kan je als bewoner aangeven of de ideeën van toen zijn uitgekomen en wat je liever anders zou zien. De input die bij het Wijkklimaatcafé wordt verzameld komt onder andere in de Wijkgroenagenda. De Gemeente Arnhem heeft deze agenda al met verschillende wijken opgesteld en nu is Rijkerswoerd aan de beurt! In de Wijkgroenagenda staan concrete ideeën en plannen voor meer vergroening in de wijk. Meer weten? Ga naar www.arnhem.nl/wijkgroenagenda.

Aardgasvrij en energiezuinig wonen
Door je huis goed te isoleren en aanschaffen van zonnepanelen, kan je veel geld besparen op je energierekening. Bovendien voorkom je daarmee verdere klimaatverandering en draag je bij aan een betere wereld. Tijdens het Wijkklimaatcafé Rijkerswoerd is er daarom ook aandacht voor energiebesparing en aardgasvrij wonen met een inspirerend voorbeeld uit de wijk. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. Kortom een leuke en informatieve avond in het gezelligste café in de buurt.

Bezoekinformatie
Donderdag 28 juni 2022
Inhoudelijk programma: 19:30 – 20.45u (inloop vanaf 19.00u)
Boerderijcafé De Hooijmaat 
Marius van Beeklaan 5
Toegang gratis

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief