Word Moestuincoach

Word Moestuincoach

Weet jij al veel over natuurlijk moestuinieren? Droom je ervan om je kennis en ervaringen te delen met kinderen? Schrijf je dan nu in voor de opleiding ‘Moestuincoach’ van Jong Leren Eten-Gelderland, Velt en IVN. Je kunt je aanmelden tot en met 4 april 2022. Rond 6 april hoor je of je bent toegelaten. De opleiding start op 20 april 2022.

De komende jaren zal de vraag van scholen en kinderopvang om met hun leerlingen te moestuinieren steeds groter worden, want via diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden krijgen scholen de kans om moestuinieren op te nemen in het onderwijsprogramma. Echter, niet iedere leerkracht heeft groene vingers! Daarom zijn we op zoek naar moestuincoaches die scholen en kinderopvang kunnen bijstaan. Dat kan op het schoolplein, nabij de school in bijvoorbeeld een volkstuin of een buurttuin, op het erf van een boer, in een tuin bij een zorgcentrum voor ouderen of misschien wel in jouw eigen tuin?

De gemeenten Arnhem, Ede en Nijmegen zijn focus-gemeenten voor deze opleiding. Zij maken de opleiding mede mogelijk, met inzet van IVN Groene Wiel, Natuurcentrum Arnhem en VMBO-school Yuverta.

De opleiding
De opleiding moestuincoach biedt je een stevige basis om aan de slag te gaan en om je verder te specialiseren in één of meerdere domeinen waarin een coach actief is. Verwacht een praktijkgerichte opleiding met veel eigen inbreng. Theorie wordt onmiddelijk gekoppeld aan kleine praktische opdrachten tijdens de cursusdagen zelf. Naast de 4 opleidingsdagen voorzie je ook tijd om thuisopdrachten uit te werken. Zo geef je een korte gastles op een school en werk je (alleen of in groep) een eindopdracht uit. De opdrachten geven je een goed beeld van wat er in de praktijk als moestuincoach van jou verwacht zal worden.

De opleiding bestaat uit een trainingsprogramma van 4 dagen door professionele lesgevers van Velt en IVN.

En na de opleiding?
Na de opleiding ga je aan de slag met concrete vragen van scholen en/of kinderopvangcentra. Die vragen komen o.a. binnen via Jong Leren Eten, NME, de gemeenten, of via jouzelf. Scholen kunnen verschillende subsidies hiervoor aanvragen. Je zet je vrijwillig in, of maakt afspraken met de school over een vergoeding

Scholen/ kinderopvangcentra kunnen jou vinden via de website van Jong Leren Eten, maar je kunt ook zelf actief aan de slag gaan. Tijdens en na de opleiding krijg je toegang tot een nationaal netwerk van moestuincoaches, via Velt en IVN.

Interesse? Zie de website van Jong Leren Eten voor meer informatie en aanmelden.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief