Over Groen Arnhem

Groen Arnhem is verbinder en aanjager van groene initiatieven. Doe mee, voor een groen en gezond Arnhem.

Groen Arnhem bevordert als netwerkorganisatie samenwerking tussen bewoners, maatschappelijke organisaties, bedrijven, kennisinstellingen en overheid om zo samen Arnhem verder te vergroenen. Een groenere stad zorgt onder andere voor een fijner leefklimaat, meer stadsnatuur en gezondere inwoners.

Over ons

Groen Arnhem is een netwerkorganisatie voor groene initiatieven. Door initiatieven met elkaar te verbinden en kennis, middelen en mankracht te delen hoeft het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden te worden en is continuïteit beter gewaarborgd. Groen Arnhem heeft een loketfunctie, biedt een podium aan groene initiatieven en organiseert kennis- en netwerkevenementen rondom thema’s als biodiversiteit, stadslandbouw en gezondheid.

Het groene netwerk
Bewoners werken samen aan het vergroenen van het Spijkerkwartier - foto: Tania Leontyuk
Vrijwilligers aan het werk bij Stadslandbouw Mooieweg - foto Juuke Schoorl

Over ons

Groen Arnhem is in 2015 opgericht vanuit de behoefte aan een centraal vraag- en aanbod loket voor groene initiatieven. Sinds 2020 is Groen Arnhem onderdeel van Natuurcentrum Arnhem, met als vestigingslocatie bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek, dé plek voor informatie en inspiratie over groen en groenbeleving in Arnhem.

Bij Molenplaats Sonsbeek kunnen bezoekers van alles leren en ontdekken over het groen in de stad en het belang ervan. Het bezoekerscentrum is het ideale startpunt voor een kennismaking met de prachtige parken en andere natuurgebieden die Arnhem rijk is. Naast informatie over de natuur in en om Arnhem organiseert het bezoekerscentrum ook tal van andere activiteiten op het gebied van landschap, biodiversiteit en cultuurhistorie, maar ook op het gebied van gezondheid en klimaatbestendigheid.

 

 

 

Het laatste nieuws

Heb je ook een idee voor een groen initiatief, zoals het vergroenen van een plein, het aanleggen van een buurtmoestuin, boomspiegels beplanten of daken vergroenen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag met tips, contacten en mogelijkheden voor het aanvragen van subsidie.

Op de hoogte blijven van het laatste groene nieuws en activiteiten in Arnhem? Meld je dan aan voor de Groen Arnhem nieuwsbrief en volg ons op sociale media.

Neem contact op

Groen Arnhem

Arnhem is, mede dankzij de vele parken, landgoederen en uiterwaarden, een groene stad. Maar het kan natuurlijk altijd groener. Groene bewonersinitiatieven zijn van grote waarde; het gezamenlijk vergroenen van de stad helpt bij het van wateroverlast, hittestress, droogte en het vergroten van biodiversiteit. Ook zorgt een groenere omgeving voor gezondere inwoners, meer sociale verbinding en een veiligere leefomgeving.

Meer informatie

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief