Initiatieven

BTV Elderveld

Elderveld
Organisatie

Biologische Tuinbouw Vereniging Elderveld (BTV Elderveld) bestaat al sinds 13 juni 1975. Het tuincomplex is gelegen in het stadsdeel Arnhem-Zuid tussen uiterwaardenpark Meinerswijk en de wijk Elderveld aan het historische Hannesstraatje. De tuinen zijn onderdeel van park De Steenen Camer.

BTV organiseert een breed scala aan activiteiten, zoals markten, lezingen en workshops. Wijkbewoners en bezoekers zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze activiteiten, om mee te doen met het onderhouden van de tuinen en de biologische plantjeskwekerij, of om simpelweg te wandelen door het park. Het tuincomplex bestaat uit ca. 230 volkstuinen, aanmelden voor de wachtlijst kan via de website van BTV Elderveld.

Romeinse tuin en Romeinse activiteiten
In park de Steenen Carmer is sinds 2015 een Romeinse tuin ingericht. De Romeinse tuin is vlakbij Meinerswijk teruggevonden en inmiddels weer zichtbaar gemaakte fundamenten van het Romeinse Castellum Meinerswijk. De Romeinse tuin is gratis toegankelijk.

De realisatie van deze tuin en de aanschaf van vele Romeinse attributen is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Arnhem, de KNHM, de RABO-bank, de Provincie Gelderland en het Oranjefonds.

Deze werkgroep bestaat uit ca 30 vrijwilligers en is in wisselende samenstelling het gehele jaar actief.

Sinds juli 2021 is de Limes (incl. Castellum Meinerswijk en deze Romeinse tuin) UNESCO-werelderfgoed. Meer informatie over dit project vind je op www.romeinsetuin.nl

Meer informatie vind je op de website van BTV Elderveld.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief