Initiatieven

Groente Gilde

Geitenkamp
Initiatief

Het Groente Gilde tuiniert samen met bewoners van de Geitenkamp. Vooral kinderen uit de wijk zijn van harte welkom om te helpen in de moestuin. Zelf zaaien, verzorgen, oogsten èn proeven, dat is toch geweldig!

In 2021 is het Groente Gilde verhuisd van speeltuin De Rommelkist naar buurtmoestuin De Vlindertuin aan de Sperwerstraat. Kim Lagerweij en Jolijn van Silfhout zijn de drijvende krachten achter dit mooie initiatief.

In de moestuin van het Groente Gilde vind je onder andere een tunnel met druiven en andere klimmers, een snoephaag met bessen, een kleine bosrand met echte bosaardbeitjes, maar natuurlijk ook kweekbedden voor groente, compostbakken en een levende wilgen tipi.

De plannen van Groente Gilde zijn gerealiseerd met dank aan de subsidieregeling ‘Eetbare stad’ van de gemeente Arnhem en een bijdrage uit het wijkbudget.

Wil je meer informatie over hoe je (je kind) kunt opgeven? Of wil je graag helpen bij het begeleiden van kinderen? Stuur dan een mail. Meer informatie vind je ook op de Facebookpagina van het Groente Gilde.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief