Initiatieven

Natuurcentrum Arnhem

Arnhem
Organisatie

Natuurcentrum Arnhem zet zich in voor een levendige groene stad, waar bewoners een actieve bijdrage kunnen en willen leveren aan een duurzame toekomst. Dit doet de stichting door zoveel mogelijk te laten zien hoe je zelf duurzame keuzes kunt maken.

In de stad
Natuurcentrum Arnhem beheert drie locaties in de stad; Stadsboerderij Presikhaaf in Arnhem- Noord, Stadsboerderij de Korenmaat in Arnhem-Zuid en bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek in Park Sonsbeek. Op de stadsboerderijen duik je in het boerenleven en de herkomst van ons voedsel. Bij een bezoek aan Molenplaats Sonsbeek laat je je rondleiden in al het groen dat Arnhem te bieden heeft en ontdek je historische monumenten als de Witte Watermolen, de IJskelder en de Belvédère toren.

Op school en in de wijk
Met een uitgebreid lesaanbod voor scholen en initiatieven in de wijk maakt Natuurcentrum Arnhem jong en oud bewust van het belang van natuur en de eigen rol in het behoud ervan. Want als je dichtbij de natuur staat begrijp je ook hoe belangrijk het is om er goed mee om te gaan.

Activiteiten
Op de locaties van Natuurcentrum Arnhem is altijd wat te beleven. Op de stadsboerderijen zijn er, naast de dieren, de educatieve tuinen, de (natuurlijke) speeltuinen en de horeca, regelmatig leuke activiteiten. Bij Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek is er voor jong en oud een divers aanbod van routes, (gids)wandelingen, lezingen, excursies en speurtochten in het park. Ook kan je bij Natuurcentrum Arnhem terecht voor het huren van vergaderruimtes in het groen en (kinder)feestjes.

Meer weten? Kijk dan op www.natuurcentrumarnhem.nl

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief