Initiatieven

Plantenruilkasten

Arnhem
Initiatief

In de zomer van 2021 hebben Arnhem Klimaatbestendig, Natuurcentrum Arnhem, Arnhem Zoemt en Groen Arnhem acht plantenruilkasten in Arnhem geplaatst. De kasten staan in de wijken Schuytgraaf, Rijkerswoerd, De Laar, Malburgen, Geitenkamp, Het Broek, Presikhaaf en Hoogstede-Klingelbeek. De exacte locaties vind je hier. Ook op andere plekken in Arnhem zijn door bewoners plantenruilkasten geplaatst, zoals in het Spijkerkwartier en Alteveer-Cranevelt.

Het idee achter deze plantenruilkasten is dat Arnhemmers stekjes van planten en zaden kunnen ruilen om zo hun tuin, balkon of buurt meer divers te maken. Ook willen de initiatiefnemers laten zien dat stekken helemaal niet moeilijk is en zelfs heel leuk. En dat je op deze manier de stad kunt vergroenen en insecten als wilde bijen en vlinders aan voedsel helpt.

De initiatiefnemers roepen iedereen op te gaan ruilen en zo Arnhem samen groener en mooier te maken. Uiteraard is het ook leuk om zelf een plantenruilkast bij jou in de buurt te plaatsen, door bijvoorbeeld een oude kast hiervoor geschikt te maken.

Heb je een kast gespot en stekjes geruild? Plaats een foto op sociale media met #plantenruilkastarnhem #arnhemklimaatbestendig #groenarnhem

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief