Initiatieven

Vergroening Annie M.G. Schmidthof

Rijkerswoerd
Initiatief

Nadat we in 2020 met bewoners geveltuintjes hadden aangelegd, is er een verzoek bij de gemeente gedaan om ook ons hofje te gaan vergroenen. Er is enkele jaren geleden nieuw gras ingezaaid, maar door de droge zomers was dit gras verdord en is er veel onkruid gaan groeien. Omdat het plein ook nog veel stenen bevatte, is het idee ontstaan om deze te vervangen door gras. Na goedkeuring van de gemeente is tuin- en landschapsarchitecte Gerda Hendriks erbij betrokken. Zij heeft een ontwerp heeft gemaakt voor het hofje met meer gras, bomen en bloemen. Dit plan is met een offerte naar de gemeente gestuurd ter beoordeling voor toekenning van een financiele bijdrage uit het AANjaagfonds.

Het plan was om in de herfst van 2021 te beginnen, maar helaas duurde het toch wat langer. Op maandag 11 april zijn honderden tegels verwijderd en grond afgevoerd. Nadat het zware geschut klaar was, ging de buurt samen aan de slag.  Op zaterdagochtend werden de plantjes door Gerda uitgezet en door enkele bewoners in de grond geplant. De houtsnippers werden een paar dagen later bezorgd en door het groenbedrijf uitgestrooid voor een paadje tussen de huizen in.  Als laatste werd het gras ingezaaid. Iedereen is heel blij met het resultaat en benieuwd naar hoe het gaat groeien en bloeien!

Doordat het in het voorjaar erg droog was hebben we bij toerbeurt besproeid. Nu is het gras lekker groen en bijna toe aan een maaibeurt. Ondertussen hebben we ook al in de bloemperken het onkruid gewied, waardoor de plantjes goed zichtbaar zijn.

De bewoners zijn heel blij met het resultaat en hopen dat het aanstekelijk gaat werken bij andere hofjes of buurtjes. Kom gerust eens kijken. Voor vragen kun je terecht bij initiatiefnemer Els Roelofs.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief