Laatste Nieuws

20th september 2018

Eetbaar Arnhem

EcoVrede, een vrijwilligersorganisatie in Arnhem, zamelt sinds vijf jaar partijen voedsel in. Partijen die op de een of andere manier overblijven. Wij distribueren dit voedsel richting mensen die het nodig hebben. Wij doen ons werk in Arnhem en in de omliggende gemeenten.

 

De doelen zijn onze medemensen helpen en voedselverspilling tegen gaan. Zo dragen wij bij aan een meer sociale en een duurzamere samenleving. Kleinere partijen eten, in welke vorm dan ook, wat over is van een bijeenkomst, feest of anderszins is welkom. Even bellen over hoeveelheden; van maandag tot en met donderdag tussen 9 en 16 uur. Op vrijdagochtend tussen 9 en 12 uur.

 

Ook is welkom 

Beschadigde verpakkingen, kleine partijen, tegen de datum aan op het eind van de week, gewoon te veel ingekocht of een verkeerde bestelling.

 

U kunt mensen naar ons verwijzen die eten of spullen nodig hebben

Wij distribueren brood door heel Arnhem sinds vijf jaar. Het criterium; ‘voor wie het nodig heeft’ en dat checken wij (of er is een verwijzing van een instantie.) Groente en fruit, spullen waaronder meubilair, huisraad en kleding. Wij verzorgen ook voor juridisch advies, noodpakketten en inspiratie en begeleiding bij heroriëntatie in het leven. Het is daarbij onze insteek om duurzaam te helpen en een nieuwe weg te laten vinden en te laten zien.

 

Wij nodigen u uit om mee te helpen en te werken binnen onze organisatie en zo nog meer mogelijk te maken. Wij bieden vrijwilligersbanen, leer- werk en stageplekken, dagbesteding en alle ruimte voor klussen. Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

 

* Wij zijn op zoek naar grond en gebouwen die wij mogen gebruiken om ons werk te ontwikkelen. Hebt u zoiets, dan horen wij dat graag. Wij ontwikkelen op uw verzoek een voedselbos en hebben meer mogelijkheden in goed beheer van grond en panden. Wij nodigen u uit creatief mee te denken.

 

‘De stad eetbaar en leefbaar maken’ waarin voldoende is voor iedereen. Een mooie en bijzondere stad! Dat is de toekomst die wij zien.


Voor meer informatie of contact: stuur een mail of neem telefonisch contact op via 0649367877. EcoVrede heeft een ANBI status, donaties kunnen worden afgetrokken van de belasting. 

 

Reageren?