Groenere buurt

Groenere buurt

Een groenere stad draagt bij aan het welzijn van bewoners, bezoekers, dieren en planten. Meer groen in de stad zorgt voor minder wateroverlast, minder hittestress en droogte en het zorgt voor betere luchtkwaliteit. Ook voelen mensen zich fijner in een groene omgeving en nodigen groene plekken uit tot bewegen en ontmoeten.

Kortom, genoeg redenen om aan de slag te gaan met bijvoorbeeld het vergroenen van je tuin, balkon of zelfs buurt. Maar hoe doe pak je dat aan? Veel praktische tips en spelregels vind je op deze pagina van de gemeente.

En platform Arnhem Klimaatbestendig staat ook voor je klaar! Op hun uitgebreide website vind je veel handige informatie en praktische tips, bijvoorbeeld over het aanleggen van een groendak of het afkoppelen van je regenpijp. Ook vind je op hun kaart veel inspirerende voorbeelden van groene projecten in Arnhem.

Arnhem heeft verschillende subsidiemogelijkheden waar je idee voor in aanmerking kan komen. Zo is er de subsidieregeling Klimaatadaptatie, subsidieregeling Eetbare Stad en het AANjaagfonds.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief