Arnhem Groen Markt zondag 1 oktober

Arnhem Groen Markt zondag 1 oktober

Volop groene inspiratie bij Molenplaats Sonsbeek tijdens de Arnhem Groen Markt op zondag 1 oktober.

Tuin- en oogstmarkt
Ontdek tijdens de Arnhem Groen Markt alles voor een groene tuin en balkon. Het najaar is dé tijd om buiten aan de slag te gaan, want een bloeiende lente plant je in de herfst. Op de markt vind je planten, bomen, zaden, tuinontwerpers, advies over klimaatbestendig – en natuurvriendelijk tuinieren en kun je je eigen regenton maken.

In het najaar wordt er volop geoogst. Maak op de markt kennis met aanbieders van lokale producten en ontdek hoe rijk het aanbod van Arnhem en omstreken is.   

Korting op plantgoed 
Ga je tegels wippen? Lever de tegels tijdens de markt in bij Arnhem Klimaatbestendig en ontvang korting op plantgoed. Zo maken we Arnhem samen groener en ook nog kans op het winnen van het NK Tegelwippen!

Workshop ‘Maak je eigen regenton
Je eigen toffe regenton maken van een olijfvat? Het kan op de Arnhem Groen Markt! Onder begeleiding van het BuurtGroenBedrijf Spijkerkwartier knutsel je je eigen regenton in elkaar. Teamlid Aagje ontdekte namelijk dat je een Grieks olijvenvat een prachtig tweede leven kan geven door deze om te toveren tot een regenton. Hoe? Dat laat ze zien tijdens de workshop ‘Maak je eigen regenton‘!

Tijden: 11:30, 13u en 15u. Meld je alvast aan per mail.

Kinderactiviteiten 
Voor kinderen is er van alles te beleven, zoals waterdiertjes ontdekken met Natuurcentrum Arnhem (11 – 13 uur), knutselen met IVN en je prachtig laten schminken door Paola Design.

Deelnemers en programma
Met trots presenteren we alle deelnemers aan de Arnhem Groen Markt 2023: Arnhem tuiniert, Arnhem Zoemt, Andere Arnhemmers, EcoVrede, Groei en Bloei Arnhem e.o., IVN Arnhem, KNNV Arnhem, Imker Bart Riggeling, Natuurcentrum Arnhem, De Witte Watermolen, Slowfood Rijnzoet, SpijkerZwam, Waterimpuls, Het Tuinkantoor, kwekerij Boomkroon, kwekerij Bijenkans, kwekerij Aaldering De Stek, De Tuinen van MergenMetz, Loes in het groen, voedselboswinkel Klein Stettyn, Henk’s Pluktuin, Noordland, Stadslandbouw Mooieweg, Arnhem Klimaatbestendig, Dana Dijkgraaf Design, Green Cocktail Tuinontwerp, BuurtGroenBedrijf, Herenboeren, Duo Juna en Paola Design.

Benieuwd naar het aanbod en de activiteiten per deelnemer? Bekijk het complete overzicht hier.

Programma (kinder)activiteiten
Waterdiertjes vangen met Natuurcentrum Arnhem (Jansveld): 11:00 – 13:00 uur
Workshop regenton maken: 11:30u, 13:00u en 15:00u (meld je hiervoor aan bij Jolanda van Looij)
Muziekoptreden van Duo Juna: 14:00 – 15:00 uur
Schminken bij Paola Design: doorlopend
Knutselen met IVN Arnhem: doorlopend

Dus kom voor lekkere en groene inspiratie op zondag 1 oktober naar de Arnhem Groen Markt bij Molenplaats Sonsbeek. De markt is van 11:00 tot 16:00 uur en is gratis toegankelijk.


  

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief