Arnhem Meest Bijvriendelijke gemeente 2022

Arnhem Meest Bijvriendelijke gemeente 2022

Arnhem is vrijdag 11 maart benoemd tot Meest Bijvriendelijke gemeente van Nederland! Volgens de jury van Nederland Zoemt doet Arnhem samen met bewoners en lokale groene initiatieven hard zijn om best om Arnhem een veilige thuishaven te maken voor wilde bijen. In de stad zijn bijvoorbeeld steeds meer geveltuinen, groene bermen en velden te vinden, met meer voedsel voor de bij. En dat is nodig, want van de 358 wilde bijensoorten in Nederland is de helft bedreigd.

Wethouder Cathelijne Bouwkamp: ‘’Ik ben ontzettend trots dat onze stad bekroond wordt met deze mooie titel! Ik wil alle partners en inwoners bedanken voor hun inzet. Want daar gaat het om. Vanuit de gemeente zetten we in op klimaatadaptatie, een natuurvriendelijk maaibeleid en ontstenen en vergroenen. We zien vooral dat inwoners zelf gemotiveerd zijn om hun omgeving te vergroenen om zo flora en fauna te behouden. Dat is mooi om te zien en dat werpt zijn vruchten af. We zijn er nog niet, we gaan door met het inspelen op de klimaatveranderingen om onze groene stad te behouden en de bedreigde bijensoorten te helpen.’’

Meer weten over de aanpak van Arnhem? Zie het interview met Vivienne van Sante van de Gemeente Arnhem en het interview met Astrid Boerkamp van Arnhem Zoemt.

De prijs bestaat uit een insectenhotel, 50 m2 bloembollen en 50 m2 bijvriendelijke planten. De bloembollen gaan naar groene buurtinitiatieven. Arnhemmers gaven de planten na de prijsuitreiking een mooie plek bij de start van de Groene Route Malburgen. Binnenkort zoemen daar dus hopelijk veel bijen!

Wil jij de Arnhemse bijen ook een handje helpen? Kijk op de website van Arnhem Zoemt en kom 30 maart naar de bijeenkomst over de wilde bij bij bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief