Bijeenkomst drinkbare rivieren

Bijeenkomst drinkbare rivieren

Water Natuurlijk Rijn en IJssel organiseert op donderdagavond 2 mei de bijeenkomst 'Prelude Drinkbare Berkel: Wat zijn de (on)mogelijkheden van een drinkbare rivier?' in het Nederlands Watermuseum.

Dagelijks tappen we water uit onze kraan. Hoe zou het zijn als we direct een glaasje uit de Rijn, de Berkel of de Sint-Jansbeek kunnen drinken? Die vraag is een wenkend perspectief met urgentie. Rivieren zijn een van onze kwetsbaarste ecosystemen. Met maar één handeling kan één persoon een rivier vervuilen, maar we hebben iedereen en alle handelingen nodig om een stroomgebied schoon en gezond te houden. Deze avond staat het streven naar een rivier die ecologisch in balans is centraal.

Programma 
Op het programma staan Antoinet Looman (heemraad waterschap Rijn en IJssel, rivierjournalist Wim Eikelboom, waterverbinder Kirsten van Gorkum – van de Meeberg en kunstenaar en artistiek onderzoeker Martine van Lubeek. Samen met Li An Phoa verkende Kirsten en Wim de Drinkbare IJssel als kompas voor een gezond ecosysteem. Vanavond begeleiden zij het interactieve gesprek naar aanloop van de Drinkbare Berkel-wandeling met Li An van 26 mei tot 8 juni van bron tot monding.

Praktische informatie
Donderdagavond 2 mei Nederlands Watermuseum, Zijpendaalseweg 26-28 Arnhem
1930 uur: inloop met koffie/ thee
1945 uur: start programma
2130 uur: nagesprek
Gratis entree, meld je s.v.p. wel even aan per mail: wnwrij@gmail.com

Deze avond is een samenwerking tussen Water NatuurlijkNederlandsWatermuseumGroen Arnhem en Drinkable Rivers kernteam Drinkbare Berkel.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief