Groen Arnhem LIVE ‘Zorgzaam groen’

Groen Arnhem LIVE ‘Zorgzaam groen’

Op 12 oktober is er weer een editie van Groen Arnhem LIVE, met als thema ‘Zorgzaam groen’. Weet jij wat een groene omgeving voor jouw gezondheid kan betekenen? En hoe het je kan helpen gelukkiger te leven? Ontdek het 12 oktober tijdens Groen Arnhem LIVE!

Je hebt het vast weleens gemerkt: als je in een groene omgeving bent, voel je je meteen beter. Groen helpt ons om te ontspannen, beter te concentreren en stress te verminderen. Het kan zelfs onze bloeddruk en hartslag verlagen en de kans op hart- en vaatziekten verminderen. Een groene omgeving is dus goed voor ons. Maar hoe werkt dat precies?

Programma
Gastspreker is Sjerp de Vries. De Vries is als omgevingspsycholoog werkzaam bij Wageningen University & Research. Hij doet onderzoek naar de invloed van natuurlijke elementen in de leefomgeving op de gezondheid en het welzijn van mensen. Zijn meest recente project betreft een grootschalig onderzoek naar de relatie tussen het al dan niet beschikken over een groene tuin en de gezondheid van de bewoners. Interessante onderzoeksresultaten zijn bijvoorbeeld dat onder mensen met een tuin 11% minder hartziektes voorkomen en dat in buurten met meer straatbomen het gebruik van antidepressiva lager is.

De Vries gaat tijdens zijn lezing in op wat de effecten van een groene omgeving zijn op onze gezondheid. Wethouder Marco van der Wel (natuur, milieu en zorg) is aanwezig om het beleid van de gemeente ten aanzien van groen en het welzijn van bewoners toe te lichten.

Vervolgens is er een zaalgesprek met deskundigen uit het werkveld: buitenpsycholoog Mirjam Mathijsen, wandel- en stiltecoach Gaby Hutjes en Aad Hendrickx, eigenaar van Natuurzorg Veluwe-Vallei.

Groen Arnhem LIVE
Groen Arnhem LIVE is de programmareeks van Groen Arnhem, in samenwerking met Natuurcentrum Arnhem. In de reeks komen thema’s aangaande natuur en duurzaamheid aan bod. Met actuele thema’s en aansprekende sprekers willen we Arnhemmers activeren om meer betrokken te zijn bij de natuur en zelf bij te dragen aan een duurzame stad. De avonden worden gehouden in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek.

Praktische informatie
Donderdag 12 oktober
Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek – Zijpendaalseweg 24A
19:30 uur: inloop met koffie/ thee
20:00 uur: start programma
21:30 uur: borrel
Entree gratis
Aanmelden verplicht via het online formulier op de website van Natuurcentrum Arnhem.

Na afloop van het programma sluiten we af met een gezellige borrel aan de bar van Molenplaats Sonsbeek.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief