Groene filmavond met de film ‘Onder het Maaiveld’, op 15 november bij bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek.

Groene filmavond met de film ‘Onder het Maaiveld’, op 15 november bij bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek.

Op woensdag 15 november organiseren Groei & Bloei Arnhem e.o. en Natuurcentrum Arnhem een groene filmavond in Molenplaats Sonsbeek. De film 'Onder het maaiveld' wordt vertoond. Deze film maakt het ongeziene gezien, inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

Wist je dat er meer levende wezens in één theelepel gezonde grond zitten dan er mensen op aarde zijn? We staan op het punt om een grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem? Onder het maaiveld laat zien wat er in het groot moet gebeuren, door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten.

Vooraf genieten van een vegetarische maaltijd
Speciaal voor bezoekers aan de film serveert Molenplaats Sonsbeek deze avond een kleurrijke vegetarische maaltijd, met alles wat groeit en bloeit in een ondergrondse wereld. De maaltijd bestaat uit een heerlijk huisgemaakte pastinaak-wortelsoep met pompoenbrood met truffelboter en als dessert een bieten-pannacotta met worteltaart. De kosten voor het diner bedragen € 17,50 p.p.

Aanmelden
Je kan je aanmelden voor alleen de film (gratis) of voor de film en de maaltijd (€ 17,50). Voor de film wordt geen entree gevraagd, maar gezien het beperkte aantal plaatsen is aanmelden wel verplicht.

Aanmelden kan per mail met naam, aantal personen en onder vermelding van ‘Film met diner’ of ‘Film zonder diner’. LET OP: AANMELDEN VOOR HET DINER KAN NIET MEER (VOLGEBOEKT).

De kosten voor het diner dienen vooraf te worden betaald, hierover ontvangt u later apart bericht.

Praktische informatie
Woensdag 15 november
Aanvang diner: 18:30 uur
Aanvang film: 20.00 uur
Locatie: Molenplaats Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24A in Arnhem

Na afloop van de film kan er gezellig nagepraat worden met een drankje aan de bar.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief