//= get_the_date() ?>
//= get_the_title() ?>
//= get_the_excerpt() ?>
De kunstenaar ontwierp toen speciale liefdesbrieven voor nachtvlinders, die onder aan de oude eikenboom in park speciaal waren bevestigd.
Wat maakt de oude eikenboom in Sonsbeekpark zo speciaal?
De kunstenaar heeft jarenlang deze boom goed geobserveerd en gefotografeerd met de verschillende periode van de dag en tijdens de verschillende jaargetijden.
Waarom is de eikenboom als mooiste boom uitverkozen?
Tijdens het observeren van de boom, keek de kunstenaar naar de laaghangende grote zijtakken van de boom, waarvan de grote zware zijtakken uit de eikenboom tijdens de droge zomermaanden heeft weten te behouden. Hierdoor heeft de boom zich verder kunnen ontwikkelen tot een mooie volle boom.
Ook de wind heeft de boom gevormd, waardoor de zware takken uit de boom zijn krachten heeft kunnen behouden in de lente, zomer, herfst en winter.
Interactie met de bomen uit Sonsbeekpark
Ieder jaar keer op keer streelt het lentebriesje zachtjes door de boom. De vlinders ontwaken ook uit hun cocon of komen uit hun winterslaap. De eerste voorjaarsvlinders zijn dan volop te zien zoals het oranjetipje en de citroenvlinders die dan door het Lentebriesje worden meegenomen door Sonsbeekpark. Soms zitten de vlinders op de stam van de boom om zich lekker op te warmen aan de zon en op de stam.
Wil jij ook het lentebriesje zelf komen ervaren tijdens een mooie wandeling in het park en wil jij ook in contact komen met de andere verschillende mooie bomen in park?
Welke boom zou jij dan kiezen? Zodat jij het Lentebriesje met de boom ook zelf kan ervaren in het park?
Interactie met de foto van de boom
Zet jouw bijzondere boom uit het park op een foto en beleef op jouw manier het 125-jarig lentebriesje rondom het bestaan van Sonsbeekpark.
Historie en geschiedenis
De eikenboom werd door de Germanen als heilige boom beschouwd en was de boom geweid aan de God Donar of Wodan. Ook de Romeinen en de Grieken zagen deze boom als een heilige Boom. In de ijzertijd werden eikels verzameld om van het meel eikeltjesbrood te bakken. De Zomereik (Quercus robur) in Sonbeekpark heeft een stam omtrek van 5,41 m. De boom is aangeplant in 1820 en is tevens de dikste boom van het stadspark.
Meer informatie:
Werkgroep Hortus Civitatis
Boom van het jaar