Lezing Groei & Bloei Arnhem e.o.

Lezing Groei & Bloei Arnhem e.o.

Op maandagavond 4 maart organiseert Groei & Bloei Arnhem e.o. de lezing 'Even geen prairieplanten' in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek. De lezing wordt gegeven door Hans Kramer van kwekerij De Hessenhof.

Toptrend in tuinplanten en tuinaanleg zijn de prairieplanten. Deze van oorsprong Noord-Amerikaanse planten zijn sterk, droogte- en hittebestendig en trekken ook nog eens veel insecten aan.

Een logische keuze nu we vaker dan voorheen te maken hebben met grote perioden van droogte. Anderzijds is het enorme succes van The Dutch Wave een trendsetter. Geïnitieerd door tuingoeroe Piet Oudolf die over heel de wereld de prachtigste (openbare) tuinen aanlegt met onder andere deze prairieplanten. 

De bekende kweker Hans Kramer van De Hessenhof in Ede plaatst in deze lezing wat kanttekeningen: ‘Gaan Echinacea’s, Monarda’s en Gaura’s wel zo lang mee? We kweken al 42 jaar planten en slechts een klein deel daarvan zijn prairieplanten. Toch gaat de gemiddelde klant vaak weg met een evenredig groot deel van dit soort planten. Prachtige, sterke Europese of Aziatische planten worden over het hoofd gezien en raken in de vergetelheid.’

Kramer frist ons geheugen nog eens op met ouderwetse, nieuwe, wilde en inheemse planten die net zo goed hun mannetje staan in onze (droge) tuinen op het (Veluws) zand.

De lezing is van 20.00 – 22.00 uur in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24A in Arnhem. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Entree leden Groei & Bloei: gratis
Entree niet-leden € 5,- (inclusief consumptie).

Groei&Bloei afdeling Arnhem e.o. heeft een gevarieerd jaarprogramma ingepland met diverse activiteiten zoals workshops, excursies en lezingen. Voor alle actuele informatie over de activiteiten, zie de website.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief