Lezing ‘Hoopvol boeren op Land van Ons’

Lezing ‘Hoopvol boeren op Land van Ons’

Land van Ons is een burgercollectief voor herstel van biodiversiteit en landschap-herstellende landbouw. De meer dan 27.000 leden van de coöperatie maken rendabel boeren mogelijk, door land op te kopen en dit te verpachten aan boeren die duurzaam werken.

Land van Ons, team Arnhem organiseert een informatieavond over dit snel groeiende initiatief:

Dinsdagavond 26 maart van 20.00 tot 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Locatie Molenplaats Sonsbeek, Zypendaalseweg 24A in Arnhem

Voor wie?
Land van Ons biedt tegenwicht voor iedereen die zich zorgen maakt over het klimaat en de teloorgang van biodiversiteit.

Programma:
Inleiding over Land van Ons door Bastiaan van de Kraats: Wie zijn we, wat doen we, onze resultaten, de kracht van de coöperatie en hoe kun je deelnemen. En omdat Bastiaan Bouwbioloog is krijgen we tevens een extraatje over gezond en duurzaam bouwen.

De boer aan het woord: Howard Koster van burgerboerderij De Biesterhof in Nieuw Millingen vertelt en beantwoordt vragen. Hoe zij op 25 hectare landbouwgrond gezond en biologisch voedsel verbouwen, de bodem en de biodiversiteit verbeteren en een gemeenschap opbouwen.

Productinformatie, proeven en kopen: producten van de Land van Ons boerderijen zijn aanwezig, kunnen geproefd en gekocht worden. Zoals Huttentut olie, boekweit en een Biesterhopper biertje.

De toegang is gratis, we stellen een vrijwillige bijdrage op prijs. Het is fijn als je van tevoren laat weten of je komt. Mail naar: landvanons.teamarnhem@gmail.com

Meer weten, kijk op de website van Land van Ons.
Filmpje over Land van Ons perceel Wassenaar
Burgerboerderij Biesterhof
Duurzaam bouwen

TIP: Zaterdag 23 maart ‘Wildplukken voor de traditionele ‘9-kruidensoep’ op De Biesterhof in Millingen van 10.30 uur tot 13.30 uur. Een kruidenwandeling met lunch, waarvoor je je nog kunt opgeven tot 21 maart. www.biesterhof.nl

TIP: zaterdag 30 maart Voorjaarsmarkt van zelfoogsttuin Hof Bredelaar. Land van Ons is daar ook te vinden met producten van eigen land. Tijdstip: 11.00 -16.00 uur. Plaats: Breedlersestraat 7a, Park Lingezegen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief