Speuren naar bodemdiertjes met IVN Arnhem

Speuren naar bodemdiertjes met IVN Arnhem

Op woensdagmiddag 28 juni kunnen kinderen bij stadsboerderij Presikhaaf met IVN Arnhem speuren naar bodemdiertjes. Schep zelf wat grond in een potje en ontdek onder een vergrootglas hoeveel leven hier eigenlijk in te vinden is! Wist je dat een theelepel vruchtbare aarde meer organismen bevat dan er mensen op de wereld zijn?

De enthousiaste vrijwilligers van IVN vertellen je graag meer over wat je allemaal tegenkomt in de bodem en er zijn zoekkaarten waarop je kunt zien hoe de verschillende beestjes heten.

De activiteit wordt georganiseerd door IVN Arnhem als educatief onderdeel van de programmareeks Groen Arnhem LIVE over bodemleven, op donderdag 29 juni in Molenplaats Sonsbeek. Deze avond komen deskundigen van stichting In Goede Aarde en regeneratieve boerderij Erve Kiekebos vertellen over het belang van een gezonde bodem. Groen Arnhem LIVE is een initiatief van Natuurcentrum Arnhem en Groen Arnhem.

Je bent welkom op woensdagmiddag 28 juni tussen 14:00 – 16:30u bij stadsboerderij Presikhaaf, Ruitenberglaan 4. Er zijn geen kosten aan verbonden en je hoeft je niet aan te melden.

Zie voor meer informatie over Groen Arnhem LIVE ‘De bodem als sleutel’ deze link. Meer informatie over IVN Arnhem vind je hier.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief