Terugblik Groen Arnhem LIVE ‘De bodem als sleutel’.

Terugblik Groen Arnhem LIVE ‘De bodem als sleutel’.

Tijdens de derde editie van Groen Arnhem LIVE, donderdag 29 juni, doken we in de wereld onder onze voeten. Benthe van Wallenburg en Kirsten van Reisen, medeoprichters van stichting In Goede Aarde, namen ons op bevlogen wijze mee in het fascinerende ‘bodemvoedselweb’.

‘We weten meer over het sterrenstelsel, dan over de bodem onder onze voeten’. Benthe en Kirsten betogen dat, hoe meer we weten over het belang van een gezonde bodem, hoe beter we ons best zullen doen om de bodem weer gezond te krijgen.

Een gezonde bodem zorgt onder meer voor: minder opwarming door klimaatverandering, meer waterretentie, minder plagen en ziektes, een mooier landschap en gezonder voedsel.  

Samen namen we een kijkje door de microscoop naar verschillende bodemmonsters, heel bijzonder om al het leven wat hierin voorkomt uitvergroot te zien op het scherm. De bodem van Sonsbeek blijkt zeer schimmelrijk, een goed teken!

Vervolgens nam toekomstboer Niels Moshagen van Erve Kiekebos ons mee in wat er allemaal komt kijken bij het bestieren van een regeneratieve gemeenschapsboerderij. Hier staat zowel het leven boven als onder de grond centraal met als opbrengst gezonde oogst, meer biodiversiteit en toegenomen gemeenschapszin.

Na afloop werd er nog druk nagepraat aan de bar. De volgende editie van Groen Arnhem LIVE is op donderdag 12 oktober, dan gaan we het hebben over ‘gezond groen’. Meer informatie over het programma volgt binnenkort via onze website.

De programmareeks Groen Arnhem LIVE is een initiatief van Groen Arnhem en Natuurcentrum Arnhem, waarin thema’s rondom natuur en duurzaamheid aan bod komen. Per avond staat steeds een ander actueel thema centraal, maar wel met éénzelfde doel; wat kunnen we samen doen om de groene ambities van onze stad te realiseren? De bijeenkomsten worden gehouden in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek. 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief