Andere Arnhemmers; ontmoet de natuur in de stad

Andere Arnhemmers; ontmoet de natuur in de stad

De groene stadsbiotoop Arnhem staat middenin en bovenop de natuur. De buitenwijken lopen over in de randen van de Veluwe en op onze torens in het centrum bouwen slechtvalken hun nesten. Vleermuizen forenzen nachtelijks van noord naar zuid om in Sonsbeek te jagen en onder onze voeten stromen eeuwenoude beken die het stadse leven voeden. Arnhem wordt gevormd door mens, dier, plant en zwam en daarom maken we actief ruimte voor Andere Arnhemmers met wie de de stad delen.

Gratis Stadsnatuurkaart
Op de Stadsnatuurkaart van Arnhem ontdek je stadsnatuurgebieden zoals de Bloeiende Binnenstad, de Oosterparken en Binnenstebuiten. Met de kaart op zak ontmoet je vast en zeker een aantal Andere Arnhemmers en leer je meer over deze bijzondere inwoners. De kaart is gratis verkrijgbaar op verschillende locaties, zoals De Groene Vos, de stadsboerderijen en bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek.

Aan de extra informatie over de gebieden en de wandelroutes wordt nog gewerkt. Er is al wel een Monumentale Bomenroute door park Sonsbeek verkrijgbaar bij onder andere het bezoekerscentrum.

Stadsnatuurkaart

Boekje ‘De man die bomen plantte’
Het gratis doorgeefboekje ‘De man die bomen plantte’ is een cadeautje van de Andere Arnhemmers voor iedereen die Arnhem een warm hart toedraagt. Het was de innige wens van de oorspronkelijke schrijver Jean Giono dat het verhaal werd doorgegeven en hij zag daarom af van het auteursrecht. Lees ook over onze eigen ‘Arnhemse bomenman’ Kees Kant. Exemplaren van het boekje zwerven nog steeds door de stad. Vind je er een? Lees het verhaal en geef hem door.

De man die bomen plantte

Verhalen @anderearnhemmers
Volg Andere Arnhemmers op Instagram voor bijzondere verhalen over planten, dieren en schimmels in de stad. Heb je zelf een bijzondere Andere Arnhemmer gespot? Deel het via #anderearnhemmers

Andere Arnhemmers is een initiatief van gemeente Arnhem, Studio Lakmoes en Groen Arnhem.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief