Initiatieven

Arnhem Klimaatbestendig

Arnhem
Organisatie

Door klimaatverandering krijgen we steeds meer te maken met hitte, droogte en wateroverlast. Gelukkig zijn er veel slimme oplossingen om hitte te verminderen en regenwater op te vangen. Platform Arnhem Klimaatbestendig informeert en inspireert Arnhemmers over hoe we de stad samen meer klimaatbestendig kunnen maken.

Het platform verbindt bewoners, bedrijven, kennisinstellingen en overheden met elkaar in lopende projecten en nieuwe initiatieven. Het is een netwerkaanpak die met kleine lokale investeringen en aanpassingen grote opbrengsten genereert. Iedereen kan bijdragen om de stad klimaatbestendig te maken. Buiten het voorkomen van schade levert dit bijkomende voordelen op; de stad wordt groener en aantrekkelijker, de luchtkwaliteit verbetert, biodiversiteit neemt toe, bewoners voelen zich gezonder en gelukkiger.

Partners van het platform zijn: gemeente Arnhem, provincie Gelderland, waterschap Rivierenland, waterschap Rijn en IJssel, Le Far West, Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem, Natuurcentrum Arnhem en Groen Arnhem.

Meer informatie vind je op de website van Arnhem Klimaatbestendig.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief