Initiatieven

Buitenkruiden

Arnhem
Organisatie

Onder de naam Buitenkruiden geeft herborist Simone Cornelissen workshops die gericht zijn op het vergroten van je zelfredzaamheid door middel van planten en kruiden uit jouw omgeving. Vroeger verzamelden we zelf kruiden en planten voor onze voeding, welzijn en gezondheid. Tegenwoordig kopen we onze voeding en medicijnen in de winkel en lijkt de kennis over welke planten ons kunnen voeden en genezen, verloren te zijn gegaan. Deze kennis deelt Simone graag met je.

 

Als je hebt deelgenomen aan één van haar workshops loop je niet meer op dezelfde manier door het bos, je woonplaats, of zelfs je eigen tuin. Je gaat steeds meer eetbare en geneeskrachtige planten en kruiden zien en herkennen en weet wat je ermee kan maken.

 

Onderwerpen die in de workshops aan bod komen zijn onder andere: natuurlijke verzorging voor jou en je gezin en de geneeskrachtige en eetbare eigenschappen van kruiden en planten die om ons heen voorkomen. Tijdens de workshops leer je deze mooie kruiden en planten herkennen en verwerken. Je maakt je eigen huidverzorging, de meest fantastische kruidenazijnen, je eigen natuurlijke ehbo-kit en vult je medicijn-en-keukenkast met je eigengemaakt kruidenproducten.  

 

Wat is een herborist?

Een herborist is een professionele kruidkundige. Een herborist plukt, droogt en verwerkt kruiden tot kruidenproducten die thuishoren binnen een natuurlijke levenswijze en de natuurlijke gezondheidszorg. Dit gebeurt op ambachtelijke wijze, met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een grote liefde voor de natuur. Daarnaast heeft een herborist een adviserende en educatieve rol op het gebied van kruiden. Herboristen weten daarbij up to date wetenschappelijk onderzoek te verweven met eeuwenoude tradities, sciencebased kennis en nieuwe inzichten. Zij hebben hun kennis en kunde opgedaan door continue, intensieve studie en/ of jarenlange ervaring.


Kijk voor meer informatie over Buitenkruiden op de website

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief