Verslag Groen Arnhem LIVE – Zorgzaam groen

Verslag Groen Arnhem LIVE – Zorgzaam groen

Het was weer een mooie editie van Groen Arnhem LIVE afgelopen 12 oktober! Omgevingspsycholoog Sjerp de Vries nam de zaal mee in de onderzoeksresultaten naar de effecten van een groene omgeving op onze gezondheid. Wist je bijvoorbeeld dat contact met natuur de samenstelling van onze darmflora gunstig kan beïnvloeden? En dat zelfs een groen uitzicht ons mentale welzijn al verbetert?

Wethouder Van Der Wel (natuur, milieu en zorg) maakte de koppeling naar het beleid in Arnhem. Er wordt bijvoorbeeld hard gewerkt aan het vergoenen van wijken met behulp van wijkgroenagenda’s en tegelwipacties.

Ter afsluiting was er een zaalgesprek met deskundigen uit het werkveld: buitenpsycholoog Mirjam Mathijsen, wandel- en stiltecoach Gaby Hutjes en eigenaar van Natuurzorg Veluwe-Vallei Aad Hendrickx. Zij maken gebruik van de natuur om mensen te helpen en vertelden bevlogen over hun positieve ervaringen hiermee.

Wil je meer weten over dit onderwerp, download dan hier het informatiedocument met relevante artikelen en websites. Op naar een nog gezonder Arnhem!

Eind november is de laatste Groen Arnhem LIVE van dit jaar, we houden je op de hoogte.

Foto’s: Rachelle Stoffels

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief